un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Intreaga viata in cateva minute

16 Sep 2007  ·

Uncategorized  ·

3 comentarii

Locuitorii blocului din Zalău, parţial distrus de explozia conductei de gaze, vor intra pentru câteva minute în apartamentele în care locuiau până acum câteva zile, cu ajutorul unei macarale care îi va ridica la geamul apartamentului. În câteva minute, trebuie să ia din casă ce le trebuie, în principal acte şi bani.

Mă întreb cum te poţi decide ce să iei în câteva minute din casă, înainte de a fi demolată. Iei nişte bani, dacă ai. Actele, dacă le găseşti rapid. Şi în rest? Fotografii? Haine? Obiecte care au o însemnătate specială? Sau lucruri aparent banale, precum un încărcător de telefon mobil, dar care într-o astfel de situaţie îţi permit să mai ţii legătura cu alţii? În câteva minute nici nu ştiu cum s-ar putea decide cineva şi apoi să ia doar cât poate căra atunci, coborând pe o scară de pompieri lipită de fereastra casei.

    3 comentarii

  1. trist.. nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi. in asemenea cazuri nici macar daca ai asigurare nu te simti in siguranta.

      (Citează)

  2. Daca citeste cineva interesat, as da un sfat;sa monteze o macara turn la o dostanta cel putin de inaltimea blocului, sa-i puna o nacelă din care sa poata actiona si sa inceapa a demola de la ultimul etaj plafonul,apoi peretii esteriori,dupa care o echipa din 2-3 oameni specializati sa lege cu cabluri obiectele mari, sa le coboare cu macaraua, apoi sa recupereze tot ce se poate, inclusiv obiecte de valoare,bani,etc…Numai asa nu risca sa fie accidentat cineva

      (Citează)

  3. Nu cred ca este posibil. Cand incepi sa demolezi acoperisul si plafonul, vibratiile pot cauza caderea blocului si oricum nu se mai pot recupera multe cand pica tavanul peste ce aveai in casa. Trebuia sa-i lase ca pana acum, sa intre pe geam, sa mai scoata incetisor cate ceva, sa vina cu vreo banda rulanta ca sa scoata si televizoare si ce mai au in case…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus