un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tragediile cotidiene

30 Aug 2007  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

La Ştirile ProTV de astă seară primul reportaj a fost despre tragicul accident aviatic de pe lângă Braşov, în care doi oameni au murit într-un avionaş de agrement. Un ton de boceală pe reporter, o voce îndurerată care povestea ce s-a întâmplat… Mor mii de oameni la noi în ţară zilnic, de sărăcie, de mizerie, de boli şi spitale proaste, victime ale tâlhăriilor, alcoolului sau vieţii prea urâte, dar tragedia care ar trebui să ne impresioneze pe toţi este cea a unui avion de agrement. Orice moarte este o tragedie, mai ales pt cei care îi cunoasteau pe decedaţi, dar nu este o chestiune de ştiri. Oricine zboară în fiecare zi cu avionul trăieşte cu ideea că este o şansă măricică să nu se mai întoarcă. În curând o să ne dea ProTV-ul reportaje despre tragedia cuiva care a murit în vreun Ferrari pe care nu l-a mai putut controla. În acelaşi timp, faptul că 3 muncitori de la ApaNova au murit într-un canal, în timp ce îşi făceau slujba, pentru că nu aveau echipamente şi protecţie şi instructaj bine făcut, este doar o ştire de 1 minut, mai pe la mijloc.

Aceeaşi treabă şi cu Pittiş acum câteva săptămâni. Patru zile la rând, numai ştiri de câte 20 de minute despre tragicul deces şi cât îl plânge toată ţara. Li s-a mai întâmplat şi altora, sau doar eu nu am putut simţi nici regret şi nici respect pentru un om care a murit probabil de complicaţii cauzate de faptul că a fumat zi de zi? Sau n-am putut nici să admir faptul că deşi Securitatea i-a cerut, el nu s-a tuns de plete, de parcă mare brânză ce-ar fi fost, dacă îşi puneau securiştii mintea cu el îl înşfăcau din stradă şi îl băteau măr. Şi n-am putut nici să admir ce declarau prietenii, ca Pittiş avea mereu blugi, şi discuri, şi ţigări şi băutură din vest. Adică în timp ce toată ţara stătea la cozi pentru o jumătate de pâine şi pentru nişte oase fără carne, el trăia bine, în whisky şi Kent… să-l admirăm pt asta.

    6 comentarii

  1. acelasi sentiment l-am avut si eu cand am vazut cat o intind cu prabusirea avionului respectiv…m-am uitat pe antena1 pana s-a terminat reportajul de pe protv.

    si mai penibil mi se pare cand moare cineva, si reporterii “sar” imediat pe rude sa le ia interviu….sunt patetici pur si simplu, mie mi-e sila de asemenea reportaje.

      (Citează)

  2. cum spunea si Stalin: “Moartea unui om e tragedie, moartea a milioane e statistica”. Cum sa-i bage prost tv in seama pe cei multi care mor de foame? nu e ceva senzational aici.

    si pe mine ma enerveaza ca tot baga in seama toate nulitatile, mai ales cand mor… vaaai ce tragedie nationala ca a crapat Pitis, sau patriarhul, sau Adrian Pintea si altii ca ei. toata mass media se pune pe oracait, gata, doliu national, bocete, cenusa’n cap, toata lumea tre’ sa sufere, circulatia sa se opreasca etc.
    ce-au facut astia atat de pretios pentru umanitate ca sa le simt lipsa? NIMIC, asta e, si d-aia ma doare in cot de disparitia lor si mi-e sila de toata mascarada facuta de tv si presa.

      (Citează)

  3. Nu mai exista stiri.. aia e.
    Sau daca exista nu fac senzatie si aia e ..
    O sa vedem cu 10000 de gaini nu au mai facut oua si 4 au murit si tot asa ..

      (Citează)

  4. La fel e si chestia asta ca vai cati oameni mor de saracie. Si de ce ar fi asta nu stiu ce stire. Oamenii mor de prostie, nu de saracie. Sau de lene. Cred ca mai degraba de lene. Se mai trezeste cate unul ca a muncit 40 de ani si acum nu are casa. Si ar vrea sa-i dea statul. Pai 40 de ani ce mama dracu a facut ? Nu s-a gandit ca n-are casa ? L-a durut pe ici pe colo, si acum ar vrea bani de la stat. Adica intr-un final de la mine. Si de ce sa-i dau ? De fraier, ca sa se invete si altii sa o frece si pe urma sa se vaite ca n-au. Unul care moare din cauza ca n-a putut sa-si controleze ferrari-ul e o pierdere mai mare decat ala care moare de saracie. Pentru ca ala a facut bani sa cumpere masina aia, plateste accize pe benzina, plateste impozite pe masina, probabil ca face multi bani la care plateste impozite. Adica aduca valoare in societate. Plus ca ii face pe unii sa incerce mai mult macar din invidie. Iar in cazul aluia sarac, el a ales sa fie asa. De munca se gaseste, muncitori mai putin.

      (Citează)

  5. Gresesti.
    Pittis a murit de cancer la prostata, deci n-are treaba cu fumatul sau bautul. Poate cu blugii (prea stramti :)).
    In rest chestie de gust. Pe mine m-a impresionat moartea Papei.

      (Citează)

  6. ce vrei sa zici, mai combo, ca d-aia nu-si cumpara saracii ferarri, ca sunt prosti, lenesi si ca nu vor sa munceasca? si de cand sunt banii statului exclusiv ai tai?
    si ce, saracii nu-si platesc impozitele, nu-i tin in carca pe barosani ca sa-si cumpere ei masini de lux si vile?

    uite, te rog mult sa ne dai tu un exemplu de harnicie si destaptaciune si sa-ti cumperi un Ferrari DOAR prin munca cinstita, iar apoi sa ne inveti si pe noi astia prostii, cum se munceste eficient. ai calculat, ba, vreodata, de cati ani ai nevoie la o leafa medie de 300 euro ca sa-ti cumperi o casa amarata, inainte sa ne zici de lene si prostie?!
    oricum, nu de asta era vb, ci de toate nulitatile care sunt bagate in seama excesiv, mai ales cand crapa, desi nu ne-au fost cu nimic utili.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus