un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Viteza mai mare fara firewall

14 Jul 2007  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Viteza asta la RDS nu e ceva nou, pt ca o aveam de câteva luni. Dar acum o ating în mod constant, pt că am dezactivat firewall-ul. Era cam inutil Zone Alarm, rareori îl foloseam ca să blochez câte un program să nu iasă pe net sau pe Yahoo Messenger ca să nu mă mai bată la cap cu update-uri. În schimb, când e vorba de download, din cauză că nu mai trebuie să analizeze toate conexiunile şi pachetele şi drepturile de acces, merge transferul mai repede. De pe la 3 MB/s în medie, a sărit acum la 5, după cum se vede.

    11 comentarii

  1. zonealarm mi se pare a total crap. adik blocheaza, e firewall destul de capabil, dar parca prea agasant si se baga in prea multe chestii

      (Citează)

  2. Vai de capul tau… aveai doar 3 MB/s … cat chin pe tine. La ce abonament frate ca ma intereseaza si pe mine

      (Citează)

  3. si eu am renuntat la ZA de vreo cateva luni, cand, dupa un update de la versiunea 7.0.x la 7.0.x+1, calculatorului meu ii trebuiau vreo 3 minute (poate si mai mult) sa porneasca (a se citi sa se incarce Windows-ul complet). acum am firewall-ul din XP activat, ca sa nu fiu totusi total descoperit :)

      (Citează)

  4. e slab ZA

      (Citează)

  5. De Kaspersky a auzit cineva?
    :)

      (Citează)

  6. RDS Fiberlink abonamentul ala de mijloc, 35 de lei cred ca e acum.

    Eu eram pe ZA 6, nici macar 6.5. Ultimele versiuni cam aveau probleme cu stabilitatea. Oricum nu prea e nevoie de firewall, antivirusul bloca mai bine eventuali troieni si alte prostii. Ce ma enerva cel mai mult la ZA e ca atunci cand trageam de la multi seeds, ocupa si 50% procesor si de aia nici viteza nu era mai mare.

      (Citează)

  7. Eu nici firewall, nici antivirus nu mai am! Sempronul meu abia ca duce 20 GB de muzica pe winamp cu classic skin!
    Legat de viteza de net… nush… orice as face tot numai cu 1MB/s scot!
    Am abonament de 9$-fiberlink…

      (Citează)

  8. Pacat ca n-ai scris postul in engleza… te bagam pe dig :)

    Cand incercam sa explic pe linkmania de ce un firewall e bloatware (mai ales in spatele unui router) imi sareau toti n00bi in cap (nwradu printre ei :P).

    Dar deh… who cares anyway…

    AV-ul e bun nu? Incetineste cu 25% viteza HDD-ului in eventualitatea foarte putin probabila sa treaca ceva malware de Firefox sau Opera.

      (Citează)

  9. Nu zic ca e rau un firewall, dar in unele cazuri nu este necesar. Plus ca ZA are niste probleme, si daca il dezactivezi si il lasi sa permita tot traficul, tot il analizeaza si iti ocupa procesorul. Ar trebui sa mai schimbe niste idei de baza din el.

      (Citează)

  10. Agnitum Outpost Firewall mi se pare destul de ok …

      (Citează)

  11. fiberlinkul e usor influentat de calculator

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus