un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Eroii nostri

12 Jul 2007  ·

Uncategorized  ·

4 comentarii

De ce au ajuns fotbaliştii eroii noştri? Nu mai suntem de mult în 1994, când fotbalul chiar ne făcea mândri. Şi totuşi, cum încep ştirile sportive pe orice televiziune, suntem informaţi despre cele mai nesemnificative aspecte din viaţa fiecărei vedete a echipelor din campionatul intern. Că s-au dat cu bobul pe iarbă, că şi-a pierdut telefonul, ca lu’ ăla i-a fost frică şi ceilalţi au râs de ei. Care este scopul? Ce contează cum se distrează fotbaliştii, dacă atunci când e vorba de făcut ceva serios pe teren, nu le iese jocul?

Sunt chestii mult mai bune de dat la ştiri. Turul Franţei este în plină desfăşurare, transmis în 140 de ţări sau ceva aşa. Auzi ceva despre el la ştirile sportive? Poate pt 30 de secunde, şi cu nişte imagini generice cu ciclişti. Ferrari acuză McLaren de spionaj şi FIA a ordonat echipei engleze să vină cu o explicaţie bună, altfel ar putea fi descalificată. E Cupa Americii pe undeva (probabil în America :P). Poate mai vedem şi noi ceva din golf, din navigaţie, mai descoperim alte sporturi, poate se mai dezvoltă şi altceva în România decât fotbalul mâncat de manevre.

Şi altă chestie foarte bizară: transferurile. De 3 săptămâni ne freacă la ştiri cu Chivu şi echipa la care s-ar putea duce. L-au dat de vreo 3 ori ca transferat sigur la Milan, la Barcelona sau la Real Madrid, şi până la urmă nu l-a vrut nimeni sau n-a mai plecat el. Acum câteva luni era isteria cu Rădoi, care urma să se ducă la un mare club englez pe care Becali nu vroia să-l numească decât după ce se realizează transferul. Cred că de fapt inventase totul chiar el, pt că englezii au zis că nici n-au auzit de Rădoi şi n-a mai plecat nicăieri. Şi au mai tot fost cazuri din astea…

    4 comentarii

  1. o sa se mai scrie pe la anul ca romania o sa piarda turneul final inca de prin grupe:)) ca atata putem atata facem… asta in ipoteza ca sunt optimist si nu mai sunt carcotas cum am fost la EU2004 si CM2006 cand am spus tuturor cunoscutilor ca Romania si-o ia in barba

      (Citează)

  2. Ivan cel Groaznic

    13/07/2007 la 7:10 AM

    E o mare porcarie chestia cu “viata de fotbal”… cum ai zis si tu, 98% din stiri sunt dedicate exclusiv fotbalului, ca x si-a luat bratara, ca l-a inselat prietena, bla bla… parca erau stiri din sport? nu life-style… mama lor… ar trebui sa se faca categorie separata pentru asta…
    Eu unul nu prea ma dau in vant dupa fotbal, sunt mai mult cu baschetul.
    Sa mor daca am vazut vreo stire din campionatul intern de baschet in afara de cele 2 care anuntau ca Asesoft a luat cupa din nou si ca a fost bataie intre jucatorii de la Asesoft si Sibiu in timpul meciului… atat…

    Asa sunt televiziunile… daca e de bataie sau ceva, hop si ei… in rest… parca nici nu ar exista…
    Exista atatea sporturi in lume, dar in rubrica sport la ei e numai fotbal…
    Asta este…

    Ce ziceti de o petitie sau ceva de genul asta in care sa cerem mai multe? :D

      (Citează)

  3. pana la urma, stirile servesc ce mananca romanul. Romanului ii place fotbalul (desi nu este talentat la a-l practica). Romanului ii place barfa. La Stirile Sportive la ce poti sa te astepti la altceva decat la “barfe din fotbal”? Pentru posturile de televiziune, este mai importanta audienta decat calitatea stirilor difuzate.

      (Citează)

  4. Nu cred ca romanii sunt atrasi de asa ceva. Mai degraba cred ca nu avem stiri si atunci incercam sa scoatem una din orice detaliu nesemnificativ. Nu am auzit pe nimeni vorbind despre cat de departe a parcat Radoi de sediul clubului si cum s-a impiedicat de bordura inainte sa intre in cladire. Chiar si pasionatii de fotbal vorbesc despre loturi, rezultate, pronosticuri, meciuri… chestii reale si concrete, nu life-style, cum bine zice Ivan. Astea cred ca mai mult enerveaza.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus