un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noua oameni in fiecare zi

5 Jun 2007  ·

Uncategorized  ·

2 comentarii

O căutare după “sinucidere” pe un site de ştiri găseşte multe rezultate din ultima lună. Un bărbat din Timis s-a sinucis pt că împrumutase 3000 de lei de la o bancă şi nu putea să-i dea înapoi. O elevă de clasa a 8-a din Iaşi s-a sinucis pentru că nu a fost lăsată să meargă la banchetul de sfârşit de gimnaziu. O tânără din Albă s-a sinucis după ce s-a certat cu iubitul ei. Un elev de 14 ani din Bucureşti s-a spânzurat într-un parc, de teamă părinţilor, pt că avea note proaste. Un alt elev de 19 ani s-a aruncat de la balcon, în ceea ce s-a dovedit a fi o complicată poveste de dragoste cu o profesoară. O faţă de 17 ani din Harghita s-a sinucis pentru că părinţii nu o lăsau să meargă la şcoală. Astăzi, două gemene din Cluj au fost găsite spânzurate în parc.

O ştire de pe Antenă 3 tocmai spunea că în România se înregistrează cam 9 cazuri de sinucidere pe zi şi mai mult de 3000 pe an. Toate cele pe care le-am enumerat eu mai sus s-ar fi putut întâmpla în aceeaşi zi şi ar fi fost doar o zi obişnuită în paginile ziarelor şi în ştirile de la ora 17. Mie mi se pare îngrozitor ce se întâmplă. Ar trebui luate nişte măsuri, poate făcute nişte help-line-uri anti-sinucidere, nişte centre de consiliere, un serviciu social de protecţie a minorilor mai eficient, care să mai facă ceva împotriva abuzurilor din diverse familii. O colaborare cu şcolile, cu orele de dirigenţie, nişte clipuri tv, ceva, orice. O grămadă de copii îşi pun capăt zilelor din motive ce par atât de minore şi efemere încât mă întreb dacă unii oameni văd cât de valoroasă este propria viaţă şi faptul că doar una avem. Dacă nu văd, măcar să le deschidă cineva ochii.

    2 comentarii

  1. acum sa fac si eu putin misto
    Or fi citit carti japoneze :))
    Religia interzice cu totul asa ceva dar mie mi se pare ca daca nu vrei sa mai traiesti e decizia ta nu a altcuiva . Ai dreptul sa iei viata ta dar nu a altuia.

      (Citează)

  2. asta asa’i,nu contest ce spui..dar totusi,daca nu ai respect pt ce ti s’a dat si nu realizezi..macar gandul a ce lasi in urma sa te faca sa te gandesti putin.viata pe jumatate o traiesti pentru altii,parerea mea.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus