un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filmul lui Mungiu, la toamna

5 Jun 2007  ·

Uncategorized  ·

1 comentariu

După ce “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” a luat premiul cel mare la Cannes, toată România vrea să-l vadă. Dar premiera era programată la toamnă. Acum toată lumea se dă de ceasul morţii să aducă mai repede filmul în cinematografe, pt că e clar că va avea încasări spectaculoase.

Găsesc că e lipsit complet de respect să cauţi să furi filmul de undeva, câtă vreme o să ai ocazia să-l vezi la cinema

A declarat Cristi Mungiu, regizorul filmului. Păi, lumea vrea să-l vadă acum, nu peste câteva luni. Acum este momentul de a-l aduce pe piaţă şi de a face cei mai mulţi bani. Iată, California Dreaming a avut premiera, s-a înghesuit lumea. “4 luni…” probabil că ar avea succes şi mai mare, pt ca lumea este curioasă să-l vadă, dar vrea să-l vadă acum. E normal că dacă filmul va fi în cinematografe peste câteva luni, să nu mai ai răbdare şi să încerci să-l obţii prin metode alternative (adică piraterie). Am rămas mereu uimit de câţi oameni iau de pe trackere nişte versiuni jalnice ale filmelor, filmate în săli de cinema, cu flicker pe imagine, culori şterse, sunet de abia se aude… dar tocmai faptul că şi aceste versiuni sunt downloadate arata că lumea vrea filme şi le vrea acum. Dacă le-ar avea şi la cinema din primul moment, probabil că o bună parte s-ar duce acolo să le vadă.

Să dai vina pe piraterie pt că îţi distribuie filmul acum, când tu prin metode tradiţionale vei fi în stare să-l distribui peste câteva luni de zile, mi se pare aiurea. Mai degrabă aş spune că undeva e o problemă de marketing, ca cineva are un potenţial mare de câştig dar nu ştie să-l folosească, eventual nu se agită pt a-l pune mai rapid în valorificare, măcar în acest caz special. Dovadă că mai toate filmele care s-au lansat la noi în aceeaşi zi ca şi în America au avut încasări bune, în timp ce cele care au venit după câteva luni au rulat cu sala goală, pt ca lumea le văzuse deja pe net. Oare chiar nu se găsesc investitori, care să ajute cu nişte bani la duplicarea DVD-urilor, făcutul posterelor şi ce mai trebuie? Nu e vorba de sume mari totuşi. Mai degrabă aş crede că nu se străduieşte nimeni să-i găsească, pt ca în România puţină lume se pricepe să-şi valorifice produsele, chiar dacă acestea sunt excelente.

    1 comentariu

  1. Vrei sa facem schimb de linkuri?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus