un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Da-o in sange

25 May 2007  ·

Uncategorized  ·

3 comentarii

Mai mulţi colegi de-ai mei de la muncă s-au dus astăzi să doneze sânge pt soţia unui alt coleg, care avea nevoie de transfuzie probabil după un accident. Mi-au povestit că s-au dus la spital, şi după ce asistentele şi doctoriţa au vorbit jumătate de oră despre astrograme şi care e luna potrivită pt căsătorie, le-a lăsat să intre în cabinet. Când au aflat că au venit să doneze sânge pt acea femeie, au spus că nu mai este nevoie, că deja au donat suficienţi ca să-i ajungă.

Bine, bine, au spus colegii mei, dar dacă tot am făcut drumul până la acest spital, şi vrem să şi donăm, pe gratis, haideţi să ne luaţi sânge!“. Asistentele au refuzat, că nu are rost, femeia are acum suficient sânge. “E cald afară, să nu vi se facă rău, mai bine plecaţi“. N-aveau chef de muncă, probabil, era mai interesant să citescă horoscopul decât să-şi facă treaba. În sfârşit, au acceptat. La o colegă nu i-au nimerit vena din prima, au zis că mai bine nici nu mai încearcă, n-a fost să fie şi gata.

Iar când te uiţi în ziare şi la ştiri, cică în România e criza de sânge, nu mai merge nimeni să doneze. Adevărul pare a fi altul, sau măcar parţial. În România lipseşte sistemul medical, dedicaţia pt însănătoşirea altora, pt treaba bine făcută şi banul câştigat cinstit, nu doar sângele e de negăsit.

    3 comentarii

  1. Donatiile de sange se fac la centrul de hematologie de pe Ctin Caracas ( parca ). Programul e de pe la 7.30 pana pe la 11. Am donat anu’ trecut pentru taica-miu si si am primit o adeverinta cu care m-am prezentat la spital. Nu cred ca acolo i-ar fi refuzat cineva…

      (Citează)

  2. Asta a fost foarte urat…dar nu te grabi sa critici, poate ca au si ele problemele lor. Poate in cazul asta au gresit, dar imagineaza-ti ca tocmai ai muncit cateva ore pe caldura asta de afara si vine unul sa doneze sange pentru cineva care nici macar nu are nevoie. Ce ai face?

      (Citează)

  3. stefan tuchila

    26/05/2007 la 10:03 AM

    ….as lua sangele, pentru ca e o nevoie imensa … pt altii????

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus