un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

ATB: Trilogy

4 May 2007  ·

Uncategorized  ·

25 comentarii

Noul album ATB m-a dezamăgit, mai ales că îl aşteptam cu mare interes. Se numeşte Trilogy, are 2 CD-uri, are doar câteva melodii în stilul trance care l-a făcut cunoscut pe Andre Tanneberger, restul sunt prea chillout, parcă aş asculta Buddha Bar sau Cafe del Mar.

Renegade, melodia care se bucura de vocea lui Heather Nova, este cea mai marfă de pe album. Şi mi-a mai plăcut şi Justify, Desperate Religion, Feel Alive şi Made of Glass. Heather Nova are o voce excelentă, aşa cum a avut şi în alte colaborări cu ATB, de ex Feel You Like a River de pe un album anterior. Dar cam puţine mi-au plăcut, pt un album de 26 de melodii. Cred că cele mai bune melodii ale lui ATB au fost deja şi mă refer la Let U Go, Hold You, 9 AM, Hero, Marrakech, Ecstasy, The Summer, Believe în Me, Humanity. Părerea mea este ca albumul Dedicated a fost şi va rămâne cel mai tare.

    25 comentarii

  1. la ritmul melodiilor ai mare dreptate. si eu am fost dezamagit de el. nu se mai simte ritmul ala de trance mai activ stil ATB. referitor la albumele preferate, as enumera No Silence si Seven Years. Dedicated ar fi aproape de locul 2. Slabut comparativ cu ce “scule de melodii” a scos inaintea albumului.

      (Citează)

  2. 9PM

      (Citează)

  3. Long Way Home :)

      (Citează)

  4. Eeee… cu post-ul asta nu sunt de acord. Eu il ascult de vreo saptamana si chiar imi place. Am sters -DJ in the Mix 3- ca ma plictisisem de el.

    @laur: Tu nu te baga :P Asta e muzica “trens”; nu e dura dura.. Pardon.. duraN.. :D

    P.S. Cum e “buda bar” asta? N-am ascultat niciodata. :)) Cafe del Mar nu e “trecar”? Sau e si gen de muzica?

      (Citează)

  5. ATB va ramane in istoria muzicii k fiind unu din cei mai buni dj ai planetei.nu uitati dragi ascultatori d house si fani declarati ai lui ATB.un dj in viata nu trebuie sa adopte acelasi stil de muzik.Primul pas l-a facut p albumu no silence kre zic eu suna total diferit fata de “Dedicated”.Si in 7years siau faqt aparitia melodia mai putin ritmate.dar mie unu sincer mi se pare reusit albumu Trilogy.ascultati cu atentie melodiile Made of Glass,Beautiful worlds si veti vedea k ink stilul lui inconfundabil exista.dar parerea mea este k un dj trebuie sa mai skimbe sound-ul pt a avea succes garantat.Parerea mea este urmatoarea:ATB e mai matur si mai linistit.in sensul muzicii.adik vreau sa zic k in albumu lui, Movin Melodies toate melodiile erau tramce.si la fiecare nou album a mai aparut un stil si un sound nou.Parerea mea

      (Citează)

  6. tovarase, as fi tare curios daca mi-ai spune si mie de unde ai cumparat albumul aici in Romania. Ca doar l-ai cumparat, nu? Iar daca l-ai downloadat ai mare tupeu sa il critici si ar fi frumos din partea ta macar sa iti tii gura, macar o urma de respect. te-am pupat!

      (Citează)

  7. Cum sa nu critic? Am voie sa vad cum e un produs inainte sa-l cumpar, nu? Daca imi place si stiu ca il voi asculta des, il cumpar, daca nu, il critic. Pe asta nu l-as cumpara.

    Urat era daca il downloadam si imi placea si il ascultam non-stop, fara ca artistul sa castige un ban meritat pe muzica. Cand mi-au placut albumele ATB, le-am cumparat, dovada colectia de muzica din dreapta mea. Dar doar nu o sa dau jumatate de milion pe un album ca sa descopar apoi ca e o prostie.

    Sa vad eu un om care nu a downloadat in viata lui o melodie sau film, desi a avut acces la net si metode de a o face.

    @alex: ai dreptate, doar ca nu prea imi place mie directia in care se duce ATB. Preferam sa ramana la melodii precum cele pe care le-am scris in post.

      (Citează)

  8. @nwradu
    Ok, scuze pt vorbele grele, eram in febra. sincer, chiar as fi vrut sa imi spuna cineva de unde sa il cumpar.
    Ca sa fiu si eu pe topic, mie personal imi place schimbarea in stil, e mai acustic, mai melodic si, desi muzica trance a fost primul stil de muzica electronica pe care l-am ascultat vreodata si am sa il apreciez mereu, trebuie sa recunosc ca a cam obosit. Mai toti dj-ii mari de muzica trance s-au mai linistit si s-au adaptat. In ideea asta apreciez foarte mult modul in care s-a adaptat Andre.

    Bye@all

      (Citează)

  9. eu cred ca e destul de greu sa scoti un album numai cu hituri,voi ce ziceti? nu e nici madonna nici michael jackson trebuia sa o mai dea si in bara.asta pt cei ce nu prea se pricep la muzik. ma bucur ca mai e lume care realizeaza ca trebuie sa si schimbi cate ceva ca sa poti avea succes
    de exemplu asculta prima melodie a madonnei si asculat-o 10 ani mai tarziu si atunci vei intelege bafta tuturor multumim atb

      (Citează)

  10. Degeaba zici! E tare!Dar in nici un caz Dedicated nu e cel mai bun album!ATB 4 EVER!

      (Citează)

  11. @Radu:
    da, uite, eu am dat juma de milion pe Movin Melodies acum 2 ani si nu prea imi place. Si totusi am continuat sa-i cumpar albumele, pe masura ce apareau (asta inseamna fan adevarat dupa mine). Iar pt Linkin Park am facut la fel si desi nu dadea semne sa-mi placa, dupa ce l-am ascultat mai mult, mi s-au parut chiar bune. Nu le gusti din prima auditie, cum s-ar zice.

    Cat despre stilul ATB, nu cred ca s-a schimbat semnificativ de-a lungul anilor. Ascult mult house/trance si stiu sa fac imediat diferenta intre dj de prima mana si cei mai putin buni (adica le pot recunoaste stilul fara sa stiu numele artistului pt acea melodie).

    Cat despre schimbari, le putem pune pe seama evolutiei artistului: in fond si-n muzica se mai descopera cate ceva nou in materie de tehnica etc, de-a lungul timpului.

      (Citează)

  12. cine poate sa-mi spuna toate albumele lansate de atb? two worlds, no silence, movin` melodies, seven years, dedicated, trilogy…mai e vreunul? si “the dj in the mix” cate cd-uri sunt?

      (Citează)

  13. Nu spun ca melodiile sunt sau nu hituri, doar ca nu imi place mie stilul spre care se indreapta.

    3 CD-uri sunt pe DJ in the mix. Si nu stiu ce e cu Humanity si Summer Rain, care nu cred ca sunt pe un album anume, dar sunt single-uri foarte marfa (mai ales primul numit).

      (Citează)

  14. chiar ma surprind unele comentarii..mai ales din partea celor care chiar asculta Atb
    cred ca ceea ce a compus Andre pe noul album, sunt trairile sale din aceasta perioada a viata lui, poate ca e mai indragostit ca niciodata…eu il consider un compozitor complet, pt ca a putut sa treaca si la genul asta,
    de pe cd-ul 2 imi plac f mult trilogy, no fate si alcarda
    sper totusi sa-si promoveze albumul si la noi, chiar daca n-am vazut programat nimic in Romania

      (Citează)

  15. eu l-am ascultat si am simtit ca ma reindragostesc de stilul atb…e inconfundabil, imi face inima sa tresalte. ATB 4 ever!!!

      (Citează)

  16. abia astept sa revina in bucuresti…sau si daca vine in tara..merg sa-l vad :)
    pana una alta..house parade in iulie la Timisoara..hi hi hi

      (Citează)

  17. Pe mine unu nu m-a dezamagit deloc noul album… Imi place foarte mult.. Dupa albumele anterioare care erau pline de energie… era timpul sa scoata si ceva pur…relaxant ;) ;)) Oricum parca imi simt sfarsitul aproape cand ascult albumul :D Puritate de album :P klumea…

      (Citează)

  18. Parerea mea ca albumul asta are ceva mai aparte… e ceva in genul aceluia de la Veritasaga ..Nu se asculta se simte… deci Trilogy nu se asculta se simte oameni buni ;)) scuzatzi expresia.. ATB ramane the best :P asta e tot parerea mea :)

      (Citează)

  19. Am inceput sa ascult des Made of Glass si Desperate Religion, care mi se pare foarte bune. Dar chiar si acestea, impreuna cu inca vreo 3-4 melodii marfa, dau un procent prea mic dintr-un album de 26 de piese.

      (Citează)

  20. he he he…mai e un pic si vine la arene…se inscrie cineva???? :))

    @radu…si mie imi place made of glass

      (Citează)

  21. si pe mine m-a dezamagit albumul , si-au schimbat genul de muzica si i-au dezamagit pe iubitorii de house :). Melodia Renegate e draguta .. dar nici ea nu ajunge la nivelul melodiilor de top ATB … restul … no coment :)

      (Citează)

  22. Nu va suparati,dar de criticat suntem buni toti.
    Orice album ar scoate Atb si orice melodie ramane tot Atb,e bine ca adopta mai multe stiluri pt ca fiecare avem alte gusturi,ce credeti?
    Oricum Atb si-a aratat clasa,stie sa faca muzica buna,si eu personal raman fanul lui indiferent de muzica.Aceasta e parerea mea.

      (Citează)

  23. Mai,la comentat ne pricepem toti,nu credeti?
    Orice album sau orice melodie ar scoate Atb,el ramane tot Atb,e bine ca adopta si alte genuri de muzica pt ca nu toti suntem la fel,poate unora le place genul de muzica mai linistit sau altora mai ritmat,e doar un exemplu.Si pana la urma Atb si-a aratat clasa prin muzica lui.Ce credeti?E doar parerea mea.

      (Citează)

  24. Acest album, “Trilogy” al lui ATB redefineşte un alt stil mai sensibil al artistului.Trebuie să recunosc că este bun, orice gen de muzică ar face.Până şi blues-urile, cele chill-out mi-au plăcut.Asta este.Tebuie să ne conformăm stilului nou adoptat.Mulţi nici nu s-au aşteptat la aşa ceva, după cum am văzut comentariile, însă artistul încearcă să se redefinească.Dacă vă place albumul, cumpăraţi-l, dacă nu, mai sunt şi alţi artişti.

      (Citează)

  25. Băi fraţilor, e clar că nu înţelegeţi nimic din muzica asta, unii dintre voi.Dar cert e că de când cu manelele astea, va-ţi prostit cu toţii şi vreţi mereu la fel.Nu se poate aşa ceva.Un artist care se respectă trebuie să mai schimbe din când în când stilul muzical.Dacă nu vă place albumul, nu-l mai ascultaţi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus