un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Televiziunile si ziarele iau teapa

11 Apr 2007  ·

Uncategorized  ·

2 comentarii

O ştire amuzantă de la Zoso. Laura Bush divorţează de George Bush, din cauză că acesta s-a apropiat prea mult de Condolezza Rice. Ştirea apărea pe site-urile Realitatea TV şi Evenimentul Zilei. Am găsit-o eu apoi şi pe Antena 3 şi în Libertatea. Ştirea a fost retrasă de pe pagina principală, dar a rămas în baza de date.

Evident, glume, doar ca 1 aprilie a trecut de mult. Pt ca ştirea a cam dispărut de pe site-uri, am salvat eu screenshot-uri. Mă întreb cine le-a dat ţeapă. Sursele menţionate, The Globe şi Naţional Enquirer, au site-uri nefuncţionale sau care nu spun nimic despre aşa ceva. Cineva a dat teapa câtorva mijloace de informare romaneşti. Problema este… au luat ţeapă toată din aceeaşi sursă? Sau văzând ştirea pe site-ul concurenţei, au reprodus-o şi ei, cu textul schimbat? Pt că nici unul din cele 4 site-uri nu spune mai mult decât altul pe acest subiect, diferă doar formularea. Şi mai trist este faptul că site-urile de ştiri romaneşti chiar cred că ar putea fi adevărat aşa ceva, că soţia preşedintelui Bush ar putea divorţa de el, acum, când este în post şi în mijlocul atâtor scandaluri. Aşa ceva nu se va întâmpla niciodată, se trece peste şi se amână o eventuală ceartă. Hillary Clinton ştia clar că soţul făcea sex oral cu Monica, şi tot a rămas lângă el, nu se periclitează politica externă (mai ales cea americană) cu divorţuri din astea.

Imaginile sunt în caz că dispar de tot ştirile de pe site-uri.

Update: Kappa.ro are de pus o singură ştire pe pagină, şi tocmai pe asta au ales-o. Probabil nu li s-a părut nimic bizar…
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

    2 comentarii

  1. draga, de un an se tot vorbeste de divortul astora…care politica externa? hi hi hi

    ia de aici, prima pagina de ziar american
    http://phillybits.blogspot.com/2006/10/laura-and-george-bush-to-divorce.html

      (Citează)

  2. Pai da. E din genul de ziare care scriu si interviuri din alea “m-au rapit extraterestri si acum am o antena in cap” sau din astea. Toata lumea stie ca sunt inventii.

    Intrebarea e cum au ajuns sa creada o astfel de stire, si dupa atata vreme, EVZ, Realitatea, A3, Libertatea, etc. Probabil cineva dintre acestia a luat teapa primul… acum apar doua probleme:

    1. ceilalti au copiat stirea de la aia care au luat teapa primii. Asa se face la noi? Cineva de la A3 a vazut o stire “tare” pe Realitatea si au zis sa o puna si ei, fara sa verifice surse sau altceva? samd.

    2. cum sa crezi o astfel de stire? Totusi, astia au pretentia sa fie televiziuni de stiri, jurnalisti de prima mana, etc. Cum sa crezi asta si sa o dai ca stire? Daca te uiti pe comentarii, au ras toti de ei, in afara de cititorii Antena 3 care par sa o fi crezut.

    Aceste doua aspecte mi se par mai importante pt mass-media romaneasca decat daca stirea e sau nu adevarata, e sau nu veche.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus