un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am terminat facultatea?

3 Apr 2007  ·

Uncategorized  ·

3 comentarii

Încep să mă întreb dacă am terminat în mod legal facultatea.

Acum câteva zile, a fost în presă un articol prin care eram informaţi despre un ordin al MEC, prin care fiecare universitate va putea decide dacă la terminarea facultăţii studenţii vor trebui să prezinte o lucrare de diplomă, să dea un test scris, sau ambele. Ni se spune că în acest moment se mergea pe varianta cu ambele, şi într-adevăr din câte ştiu la ASE pe lângă un proiect anemic de diplomă, se dă şi un test grilă din diverse materii din anii facultăţii. Şi pe mine mă speriau ai mei ca la absolvirea Electronicii va trebui să dau şi eu un examen, din cam toate materiile făcute. “Să mai învăţ încă o dată bazaconiile astea? Abia le reţineam pt un singur examen, dar să reţin mai multe materii pt ceva mare!” le răspundeam. Şi până la urma n-a fost nimic, am terminat facultatea doar prezentând lucrarea de diplomă, după cum povesteam aproape în direct pe pagina dedicată.

Doar că azi citesc în Compact reacţii la acest ordin al ministerului. Că unii studenţi sunt ofuscaţi, pt că au aproape gata lucrările de diplomă şi acum universităţile s-ar putea decide să le ceară doar examen. Evident că asta nu se va întâmpla, lucrările de diploma fiind singura metodă prin care profesorii mai făceau rost de materiale noi pt vreo carte, sau chiar dezvoltau vreun sistem util sau ceva. Îngrijorător e altceva, citez din Compact:

Universităţile de stat încă discuta posibilitatea eliminării unei probe din examenul de licenţă, însă nu par prea încântate de perspectivă. […] Ecaterina Andronescu, rectorul Politehnicii, exclude din start o astfel de variantă…

Păi şi eu ce-ar trebui să fac acum? Să mă duc să dau şi examenul? Pt că nu a dat nimeni în Politehnică anul trecut, şi nici în ultimii ani. Toţi am prezentat doar o proiect de diploma şi atât. Chiar am terminat facultatea?

    3 comentarii

  1. Cu siguranta ai terminat facultatea :D
    Chiar daca se aproba vreo lege in care sa se spuna ca e obligatoriu numai lucrare de diploma, sau numai examen, sau lucrare + examen, legea nu se poate aplica retroactiv. (In situatia ta se afla destule promotii de la poli care au avut numai lucrare de diploma la sfarsitul facultatii)
    Pana la urma insa, un examen la terminarea facultatii mi se pare stupid (spun eu, care am dar si examen, si lucrare de diploma).
    Invatamantul romanesc nu sufera de prea putine examene, ci de un sistem dubios in care nu conteaza deloc creativitatea in fata reproducerii mot-a-mot.

      (Citează)

  2. Si eu am avut pe langa proiectul de diploma un examen (grila ce-i drept) cu intrebari din mai multe materii (3 de specialitate si 2 generale). Dar mi se pare o idee buna, pentru ca sunt studenti care au luat examene cu bani, iar pentru proiectul de diploma platesc pe cineva sa-l faca. Asa macar li se mai testeaza o data cunostintele inainte de absolvire. Am avut colegi care desi au ajuns in ultimul an, nu stiau care este raportul de transmisie al unui angrenaj.

      (Citează)

  3. Pai nu e vorba de aplicat retroactiv. Ce se intelege din refuzul rectorului politehnicii, Ecaterina Andronescu, de a analiza ideea, e ca deja la Poli se da si examen si lucrare. Eu am dat doar lucrare, si o gramada de altii la fel. Se pare ca de fapt se dadea o nota pe lucrare si alta pe sustinerea ei, in care ti se mai puneau intrebari, si de fapt ala ar fi fost “testul”. Bizar.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus