un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La noi si la ei, lansarea PlayStation 3

24 Mar 2007  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Sony lansează consola PlayStation 3 şi în Europa. Cu mare scandal, pt ca în încercarea de a o ieftini au eliminat componente hardware care asigurau compatibilitatea cu jocurile de PS2 şi PS1, aşa că unele dintre acestea nu vor rula pe PS3.

În România consola este lansată de Flanco. N-aş cumpăra una nici dacă aş avea bani, ci mai degrabă m-aş orienta spre un Xbox 360, mai ieftin, şi cu multe jocuri de top disponibile, gen seria Halo sau Gears of War. Dar, pt cei care vor să afle care a fost planul lansării PS3 în România, făcut de Flanco în colaborare cu PGL, e un anunţ pe forumul PGL. Vine echipa Steaua la lansare, se vor face demonstraţii, se va putea juca şi lumea… totul în acest weekend la Flanco World Băneasa.

Cum s-a făcut lansarea în alte ţări? Ei bine, în UK Sony a oferit gratuit câte un televizor LCD Sony Bravia de 46 de inci primilor 100 de cumpărători care aşteptau la coadă să ia o consolă în momentul lansării (link). Ăsta da cadou! Interesant şi comentariul din articol, fanii adevăraţi ai consolei, cei care au făcut pre-comandă de acum multă vreme şi aşteaptă să le fie livrată consola în ziua lansării, în loc să se bată la cozi lungi pt ea (mă rog, nu sunt lungi, în America deja nu o mai vrea nimeni, s-a cam dovedit a fi un fiasco), nu primesc nimic.

Update: pentru cei care se miră că spun ca PS3 nu are succes: cifre de vânzări, februarie 2007, la console de jocuri, în SUA: Nintendo Wii (335.000 unităţi), Microsoft Xbox 360 (228.000), Sony Playstation 3 (127.000). Majoritatea magazinelor au PS3-uri în raft, şi nu le cumpara nimeni, în timp ce Wii se vinde instant şi e mereu o problemă să găseşti unul. Alte linkuri către articole:

PS3 can’t hide its flaws (CNN).
Is PS3 the great unwanted console? (CNET)
Sony 3rd quarter profit may fall 50% on Playstation 3 (Bloomberg)
Plus probleme cu controllerul, cu rezoluţia, cu compatibilitatea cu jocurile vechi, cu faptul că dacă tragi un demo de pe PS online, nu poţi să faci şi altceva pe consolă în timpul asta, faptul că lumea vrea jocuri marfă şi distracţie, nu cumpără nimeni console ca să vadă filme pe Blu-ray, cu faptul că deja au scos vreo 6 upgrade-uri de firmware, etc. Mici defecte se acumulează şi te bat la cap, încât în loc să te distrezi, mai rău te stresezi cu probleme.

    3 comentarii

  1. PS3 costa 20 de milioane si este sub pretul pietei momentan , am un coleg de serviciu care si-a comandat una , si eu la inceput am fost sceptic din cauza pretului insa am inteles ca acest player are Blu-Ray incorporat , plus wireles , hdtv etc . Vreau sa iti spun ca un echipamanet care are doar bluray costa doar 30 de milioane . Nu stiu prea multe despre PS3 si nici PS2 , insa am vazut ca sunt destul de multe imbunatatiri la PS3 fata de 2 .

      (Citează)

  2. Nu, nu sunt. Au o gramada de probleme. Are Blu-Ray, dar e cale lunga pana sa te uiti la filme pe ea. Are suport pt HDTV, dar in anumite rezolutii. Interfata e greoaie, downloadul nu se putea face in background, compatibilitatea cu jocurile PS2 este mult redusa in versiunea europeana, erau probleme cu interfata HDMI, etc…

    Daca urmareai evolutia in piata internationala, vedeai ca dupa o lansare cu probleme (nu au avut destule unitati), acum stau cu ele in raft si nu le vrea nimeni. Unii au cumparat PS3 ca sa le vanda mai tarziu, la un pret mai mare, cand va fi cererea foarte mare… au ramas cu ele si le dau in pierdere. Consola costa si pe piata americana undeva spre 700-800 de dolari parca, si cica e vanduta sub pretul de fabricatie, deci in pierdere, daca nu ma insel divizia PS a Sony avea cam 1 miliard jumate in minus balanta.

    Pur si simplu lumea s-a dus spre Xbox 360, care se pare ca ar fi un produs, desi facut de Microsoft, excelent. Interfata buna, download rapid de filme, multitasking. Jocuri bune, Gears of War depasind cifra de 4 milioane de vanzari in doar cateva luni. Nu mai zic de Halo, mai ales ca Halo 3 urmeaza sa apara. Are HD-DVD, are hdtv, tot. Si costa cu vreo 200 de dolari mai putin. Se pare ca Sony s-a straduit sa obtina o consola de mare putere, cu de toate in ea, si a neglijat faptul ca trebuie sa fie si distractiva. Combinat cu o lansare cam esuata si multe probleme care au aparut apoi, a dat gres, e considerat un produs esuat.

      (Citează)

  3. Nu prea ma pricep la cosole desi impartasesc ideea ca in viitor se vor impune in fata pc`urilor, din mai multe motive. Dar am asistat la lansarea Wii in Oradea si m-a lasat masca. Cum sunt mai sceptic in privinta stirilor bombastice n-am crezut pana nu am luat parte la experienta oferita de Nintendo. Au exploatat exact ce era nevoie in lumea jocurilor: inlaturarea sedentarismului si iesirea din apatia in care intrasem cu totii. Wii este intr`adevar o revolutie. Restul sunt doar gadget`uri.

    [am pus si ceva poze pe pagina mea]

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus