un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

300 de spartani

22 Mar 2007  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Am văzut şi eu filmul “300” în seara asta. M-am uitat mai mult de curiozitate, să văd de ce îl tot laudă lumea. E bine făcut şi mă bucur că l-am vizionat. E un stil cam bizar, dar totodată plăcut: fiecare scena e dramatică, cerul e violent, culorile sunt stridente şi contrastante. E modificat puternic pe calculator, şi totuşi nu deranjează absolut deloc. Mi-a plăcut dialogul, fiecare frază rostită e plină de dramatism şi înflăcărare, poate fi oricând un citat reprezentativ din film… exceptând unele momente când personajele vorbesc la mişto, şi e chiar amuzantă schimbarea. Pare a fi o legendă, povestită de cineva care îşi dă silinţa să prezinte cât mai dramatic evenimentele, şi aceste “hiperbolizări” şi “înfloriri” care apar de obicei în poveştile spuse copiilor, în basme, sunt reprezentate foarte bine în film.

Filmul accentuează pe toate planurile diferenţa dintre bine şi rău. Spartanii erau frumoşi, luptau pt libertate şi dreptate, perşii erau cu sclavii după ei, sadici, urâţi, răi. Au fost momente când mi-am adus aminte de orcii din Stăpânul Inelelor, şi chiar şi de luptele de acolo. Am citit zilele trecute şi un articol interesant despre cum era societatea adevărată a acestor două popoare, foarte diferită de ce apare în film, şi cum filmul este problematic în cadrul contextului internaţional actual, cu conflictul între americani şi iranieni.

În glumă (sau nu) spun că acest film poate fi folosit pentru a testa prezenţa unor dorinţe homosexuale ascunse în bărbaţi. Cei care au dubii despre orientarea lor sexuală, să se uite la 300. Dacă te poţi uita la întreg filmul, cu atâţia bărbaţi aproape complet dezbrăcaţi, cu pectorali bine formaţi, abdomene “în pătrăţele”, braţe puternice şi muşchi încordaţi, fără să ai măcar un început de erecţie, e clar… nu eşti homosexual şi nici nu există riscul să devii vreodată.

    10 comentarii

  1. N-ai concluzionat total. Si? La tine a dat sa rupa pantalonii sau nu? :)

      (Citează)

  2. Sa intelegem ca vrei sa iesi din dulap?

      (Citează)

  3. Eu unul astept sa-l vad in cinema saptamana viitoare cand apare si la noi .

      (Citează)

  4. Just Like That

    23/03/2007 la 12:57 AM

    Dap, si eu l-am vazut a fost frumos, dar cred ca exagereaza cu “suntem spartanii” :D ..

      (Citează)

  5. Man , mai vrem poze cu kebabi

      (Citează)

  6. Linux a aparut si la noi :).
    Ieri seara a fost avanpremiera iar de azi a intrat in mai multe cinematografe. Mai multe detalii pe http://www.cinemagia.ro/movie.php/300?movie_id=15898

      (Citează)

  7. Chiar Radule, daca tot ai facut comentariul ala la final cu erectia, poate ar fi trebuit sa mentionezi si tu din ce tabara faci parte. Adica ti s-a “sculat” la film, sau te-a lasat indiferent:P. O sa ma uit si eu la film ca a fost mult aclamat. By the way, eu nu am nici un fel de “inclinatie” in acest sens, asa ca v-am scutit de intrebari ulterioare. Salutare!

      (Citează)

  8. film de fwtalai gey L)(L

      (Citează)

  9. Toate domnisoarele din lume pot rasufla usurate, m-am uitat la intreg filmul si “ciclopul” a ramas adormit, prin urmare nu ma atrag deloc barbatii.

    Daca s-ar face filmul “300 de amazoane”… atunci altfel m-as maninfesta :P

      (Citează)

  10. nu stiu cum poti sa scrii asemenea lucru! L-) cum poti sa zici ca`s dezbracati.. dar cum ai vrea sa fie? daca asa traiau ei.. asa se imbracau! erau SPARTANI! mai asta e istoria.. si nu ai cum sa o schimbi nici daca ai vrea.. si nu exagereaza just like that. cu “suntem spartani” . poate daca citeai istorie erai convins ca stiau sa lupte! si viata nu prea conta cand era vorba de patrie sau chiar mai rau .. de cel apropiat! Filmul e incredibil cu exceptia ciclopului.. si sf`ul ala.. oricum din 10 puncte eu ii dau 11 .. sound`u exceptional .. intradevar merita vizionat!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus