un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filmul terorii

2 Feb 2007  ·

Uncategorized  ·

6 comentarii

Vroiam sa vad si eu de acasa “Filmul terorii”, cum il numeste EVZ aici. Din pacate pica site-ul de la prea mult trafic, se pare. Evident ca ei n-au auzit de YouTube sau orice alta metoda de hosting video, ci il pusesera la prosport.ro

Filmul cica ar fi controversat si violent. Daca il are cineva sa-l puna pe YouTube si sa-mi spuna si mie linkul.

Cica cei doi romani care au fost arestati in Irak aveau filmul asta asupra lor, plus alte poze. Ca turistii si ei, pe acolo. Apropo de asta, mi se pare inacceptabil ca aia sa stea 3 luni in inchisoare in Irak, fara sa stim si noi de ei. Iar acum cand s-a aflat, dintr-o data Basescu sa-si aduca aminte ca a fost informat de atunci despre asta, si Ungureanu la fel. Iar lui Tariceanu nu i-a spus nimeni. Cei doi prizonieri exact de asta aveau nevoie, de sprijinul poporului roman, al mass-mediei, presiune politica pe unde se putea. Din cauza ca la noi s-a tacut chitic, au pierdut 3 luni din viata in inchisoare.

Update: Realitatea TV are pe site filmul, sau ceva din el. Pacat ca 70% din ecran e cenzurat pt ca e prea violent, deja tot filmul e un efect de pixelare imens.

    6 comentarii

  1. Nu sunt de acord, de unde pana unde presedintele sau ministrul de externe e raspunzator pentru fiecare concetatean idiot, care se apuca sa filmeze baze militare in zone de conflict. Cat de imbecil tre sa fi sa faci asa ceva? Singurul responsabil e ambasadorul si staff-ul ambasadei. Ei se ocupa de aceste probleme. Acum ca suntem in UE, Blatter de ce nu a intervenit? Sau Bush, ca suntem in NATO? Sau ONU ?

    Mama idiotilor e mereu insarcinata!

      (Citează)

  2. sa te vad daca mai spuneai asta dupa ce pierdeai vremea intr-o inchisoare in irak.

    nu e treaba de ambasador, ambasadorul nu face decat sa asculte ordinele care vin din tara. si pe langa asta inainte sa fii cetatean UE esti cetatean roman, deci mi se pare normal ca in cazul in care patesti ceva guvernul sa se zbata ptr tine.

      (Citează)

  3. Adrian Enache

    03/02/2007 la 5:50 AM

    Am văzut io filmul, nu e chiar aşa de şocant cât mă aşteptam, după tonele de avertismente. Poate sunt io obişnuit cu pozele cu oameni morţi şi mutilaţi pe care mi le trimit prietenii mei care lucrează la ziarele locale, dar nu e ceva aşa de groaznic. Filmul e cam simpluţ făcut, nişte imagini puse pe o muzică rock şi însoţite de mesaje scrise, preluate din Biblie. Mu m-a motivat în nici un fel să ies pe stradă şi să caut vreun irakian şi să-i iau gâtul, nici măcar nu mi-a stricat pofta de mâncare…

      (Citează)

  4. Cat, habar nu ai ce vorbesti… Ambasadorul se ocupa, el e reprezentantul statului roman, a presidentiei ( a carei scrisori le prezinta la acreditare), are in spate destul staff pe diverse probleme, inclusiv acestea. EL SE OCUPA. Orice cetatean roman care are o problema cat timp se afla in strainatate, se duce la ambasada, nu la presedinte… Ce e asa greu de digerat.
    Daca eram destul de idiot ( si se pare ca asta iti scapa) sa filmez o baza militara intr-o zona de razboi, as fi multumit sa stau in puscarie cateva luni, decat sa mor… caci se cam moare repede pt prostie in timp de razboi. Iar idiotii aia, sincer, au scapat usor. Asta in caz ca ei chjiar sunt tamplar si (nu imi aduc aminte ce e al doilea), si nu ofiter SRI. Cumparam prea usor mizeriile din presa.

      (Citează)

  5. Nu am spus ca ambasadorul roman in Irak nu se ocupa de cetatenii romani din Irak, am spus ca nu are ce sa-ti mai faca, daca esti prins filmand pe o baza militara americana din Irak. E deja prea grava problema.

    Si da, au fost idioti, dar asta nu inseamna ca nu trebuia luata o masura, exista totusi o procedura, pana si pentru aia prinsi la furat se face ceva. Iar ideea ca ar fi spioni sau cine stie ce, cu atat mai mult trebuia sa incite persoanele abilitate sa faca ceva.

    Nu-mi scapa ca daca ai fi atat de idiot puteai sa fii impuscat pe loc, dar discutia nu mai e la nivelul asta, si asta iti scapa tie, daca ministrul de externe stia inseamna ca ambasadorul a facut ce era de facut, a informat pe cine trebuia si rezultatul a fost lapsusul de cateva luni al presedintelui in loc de orice fel de raspuns. Daca a ajuns sa fie informat presedintele, inseamna ca incidentul avea o oarecare importanta, lasand la o parte exagerarile din presa.

      (Citează)

  6. Incidentul a luat amploare datorita faptului ca 2 mameluci, s-au apucat sa filmeze intr-o baza militara a unor aliati.
    1. Sa ne imaginam cati bani ar fi luat pt filmare de la arabi
    2. Spioni sau idioti, este un incident diplomatic, deci trebuia rezolvat diplomatic inainte de a refula in presa
    3. De ce nu e suspendat si eliminat din diplomatie ambasadorul

    PS Mie imi pare o miscare (isteata) de eliminare a Ministrului de externe, care e un aliat al lui Base. Rezultatul: sah la presidentie!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus