un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce-am observat prin Cora Pantelimon

20 Feb 2007  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Ajung destul de des pe acolo prin pauza de masa. Ce am observat insa azi:

– la KFC s-a scumpit mancarea cu vreo 10.000 sau mai mult, in medie. Dupa ce ca nu era cine stie ce, decat daca iti place sa te indopi cu pui fara nimic altceva pe langa, si era si scumpa deja, acum e si mai scumpa. Si cartofii prajiti tot naspa sunt, de prefer sa iau cartofi de la McDonald’s decat de la KFC. La meniu cartofii normali sunt atat de putini incat am vrut sa intreb daca imi da portia pt copii mici, ca poate m-a vazut mai fraier. Cred ca toata punga aia de cartofi era obtinuta dintr-un cartof nou, din ala micut, dar costa cat un kilogram intreg, chiar mai mult. Sucul iarasi este jenant de mic pt puiul mult prea picant… oare ma intreb daca si in alte tari e bataia asta de joc la KFC sau doar la noi.

– am descoperit o pizza buna la restaurantul Resto. E 80.000 aia mica, 130.000 aia mare. Cea mica e cam cat pizza mica de la Pizza Hut, dar are multe ingrediente pe ea, nu se intampla sa iti tai o bucatica si sa vezi ca e doar coca acolo, fara sunca sau cascaval. Te saturi dintr-o din asta mai bine decat dintr-o pizza de la SpringTime sau Tip-Top, in Cora.

– semnele cu fumatul interzis sunt de multa vreme in Cora. In zona meselor, e plin de ele, si pe pereti, si agatate de tavan, si peste tot. Lumea fumeaza in draci, fara nici o problema, iar paznicii stau si se uita si nu zic nimic. Pt nefumatori, e naspa rau si mie nu-mi place sa mananc acolo din cauza asta. Zilele astea au inceput din cand in cand sa dea anunturi prin boxele din magazin, reamintind ca fumatul e interzis. Evident ca n-a stins nimeni tigara iar efectul este nul. Stii de ce revii.

– prin metrou ma gandeam oare de ce sunt atatea statii in care nu sunt puse scaune. Sau sunt cateva, vreo 2-3… Nu ca as sta eu jos, ca oricum doar asta fac toata ziua… dar mi se pare normal sa se puna cat mai multe scaune cu putinta in fiecare statie. Nu sunt asa scumpe, ca e un plastic indoit doar. In conditiile in care legislatia obliga la rampe pt handicapati, la benzi pentru orbi, care nu sunt deloc, mi se pare aiurea rau sa nu ai macar scaune in statii. Daca e vreunul schiop? Vreun batran? O femeie gravida? Oameni cu bagaje, babe cu cumparaturi? Ii obligam pe toti sa stea in picioare 10 minute sa astepte metroul… dupa aia te mai miri cand se deschid usile si vrei sa cobori ca nu poti, pt ca se napustesc toti in metrou ca sa ajunga la locurile libere pe care le-au ochit dinainte sa opreasca metroul de tot si pe care isi fixeaza tinta mai ceva decat Terminatorul pe John Connor.

    4 comentarii

  1. La mac in Germania e altfel. Mult mai buna mancarea si diferit de ce e la mac in ro. Am comandat un burger (nu retin numele exact) care se apropia la marime de o pizza mica de la pizza hut de care pomenesti tu :). Shake nu cred ca aveau asa mic ca la noi. Era imens la 1L. Yammy :). Recomand si Cola, n-are deloc acelasi gust ca la noi.

    La burger King iarasi e buna mancarea. Nu putem compara ca noi n-avem Burger King.

      (Citează)

  2. Cred ca am exagerat cu marimea la shake totusi :)). Era mare oricum, probabil 0.5L.

      (Citează)

  3. Am mancat la Burger King si mi s-a parut cel mai bun dintre toti. Mancare multa, gust foarte bun, produse misto. Am mancat si Quick in Belgia, si nu mi s-a parut special, decat prin faptul ca avea suc la refill, iti dadea paharul gol si iti puneai Cola de cate ori doreai, de la un dozator din magazin (ca la McDonald’s in SUA). Si da, in unele tari la McDonald’s sunt portii si mai mari de cartofi, si suc la pahar de un litru.

    KFC-ul la noi s-a imbunatatit in ultima vreme. La lansare cartofii erau foarte putini, nefacuti, taiati mari si cu un aspect din ala nasol rau. Dar nici acum nu e cine stie ce… un sandvis Zinger are o chifla, o bucata de pui si un strop de sos si salata, pare facut asa in graba si fara nimic in el, nu se compara cu un Big Mac, zic eu.

      (Citează)

  4. ne plictisesti, inginerule!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus