un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce aglomeratie e la munte

4 Feb 2007  ·

Uncategorized  ·

4 comentarii

Vi se pare un subiect plictisitor si anost? Si mie. Si cu toate acestea, in fiecare weekend stirile de pe toate posturile sunt dominate de acest laitmotiv. Ca la munte, in statiuni, a fost aglomeratie. Ca multa lume s-a dus la Sinaia, Predeal sau Poiana Brasov si s-au dat cu sania, s-au jucat cu zapada, si s-au facut cozi imense pe drumuri, la intoarcere.

Fascinant! De ce ni se zice asta in fiecare weekend? E la mintea cocosului ca dintr-o tara cu 22 de milioane de locuitori, cele cateva mii de locuri de cazare si distractie din statiunile montane se umplu in fiecare weekend, mai ales in perioada de iarna. Probabil ca e aglomerat la munte in fiecare weekend din cele 52 anuale, eu nu-mi aduc aminte sa fi fost eu candva si sa bata vantul prin statiuni. Si ok, merge lumea, se face aglomeratie pe sosea, cozi de kilometri, de ce trebuie sa ne zica asta in fiecare weekend, ca de cateva luni numai asa o tine la stiri? Cand ziceam ca la noi in tara mass-media e la pamant si ca ni se dau numai stiri de genul “un mos a ajuns in spital dupa ce s-a spalat din greseala pe dinti cu pasta de barbierit”, in loc sa fie mai multe reportaje despre politica, despre economie, despre investigatii serioase, despre situatia internationala… mare dreptate aveam.

    4 comentarii

  1. nu vreau sa le iau apararea, ar putea sa gaseasca subiecte cat de cat mai interesante, dar..
    1 la mana, in weekend nu se intampla mare lucru nici pe plan politic, nici economic, iar dezastre sau cine stie ce evenimente au loc foarte rar.. probabil in w/e sta mai toata lumea linistita-n casa :D
    2. trebuie sa umple spatiul de emisie cu ceva, indiferent ca au sau nu subiecte interesante durata buletinelor de stiri e constanta
    3. romanii care umplu statiunile turistice si se intorc bara la bara pe autostrazi = un subiect de umplutura foarte bun si foarte usor de exploatat – pleaca una bucata reporter pe la munte in weekend, ia dupa el si-un cameraman, dupa ce se satura de ski mai fac si-un material si ta-dam, gata “stirea” :)

      (Citează)

  2. E usor de explicat de ce prefera sa dea astfel de stiri, dar nu trebuie sa le iei apararea pt asta. Scuza “ne e usor sa facem o astfel de stire” n-ar trebui sa existe de la un post care se vrea serios, chiar sa nu gaseasca nimic mai interesant de zis in 30 de minute de stiri? Pot sa-ti arat 2 ore de stiri zilnice interesante, din domeniul politica internationala, economie interna si internationala, chestii sociale, stiri cu adevarat interesante sau macar nerepetitive.

    Din pacate, la noi in curand stirile despre fotbal vor fi mai lungi decat cele normale.

      (Citează)

  3. Am vazut, dar nu prea am talent la desenat. O sa incerc sa fac ceva.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus