un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

7 pe saptamana #8

4 Feb 2007  ·

Uncategorized  ·

3 comentarii

Cea mai buna istorie a motivelor pt care unele tari conduc pe stanga drumului si unele pe dreapta. Cum s-a pornit de la Imperiul Roman, cum lumea prefera ca cei care veneau din fata sa le fie in dreapta, unde puteau lovi cu sabia. Condusul pe stanga il datoram lui Napoleon care a impus acest lucru in toate teritoriile cucerite de el, si apoi s-a raspandit. Cu surprindere am aflat ca unele tari europene au luat legal decizia de a conduce pe stanga sau dreapta relativ recent. Merita citit.
—-
ANRC vrea sa schimbe formatul numerelor de telefon fixe de la anul. Aia lipsea, sa formam 10 cifre chiar si cand suni in blocul vecin.
—-
Inca o dovada ca lumea o ia razna in ce priveste copyright-ul: National Football League din America a avertizat telespectatorii viitorului SuperBowl ca daca invita prieteni sa se uite impreuna la meci, ar putea sa incalce legile copyright-ului. Se pare ca este in lege scris ca daca ecranul televizorului are peste 55”, se poate vorbi de vizionare publica (se considera ca ai cinema acasa, nu un simplu televizor). Totusi, de ce ii deranjeaza unde vede fiecare meciul, din moment ce tot la un televizor se uita, nu inteleg, dar asta e.
—-
Un ghid imens despre customizarea Windows Vista. Dupa cum am observat si eu, Control Panel e un labirint acum, o gramada de optiuni bagate in diverse categorii si e foarte greu de ghicit pe unde ar fi fiecare. Mai ales ca unele nu au iconita, ci apar ca un link micut pe undeva. Complicatie mare.
—-
Alte scopuri pentru care s-ar putea folosi un cuptor cu microunde, in afara de gatit. Include obtinerea de mai multa zeama din lamai, sterilizarea solului inainte de a planta ceva in el, etc. Asta dupa ce saptamana trecuta a fost un articol interesant despre cum buretii de bucatarie pot fi usor sterilizati in cuptoarele cu microunde. Doar ca trebuie sa fie uzi cand se introduc in cuptor, iar multa lume i-a bagat uscati si s-a ales, in cel mai bun caz, cu o mare mizerie in cuptor.
—-
Concursul de design Peugeot si-a gasit cei 10 castigatori, din care doi sunt romani. Nu mi-a placut nici un model, dar poate doar prefer eu o masina clasica.
—-
S-a anuntat ca ultimul volum din Harry Potter apare pe 21 iulie. Ziarul The Sun a anuntat si a fost confirmat ca JK Rowling, autoarea cartilor, a lasat urmatorul mesaj scris pe o statuie dintr-un hotel englez, in care a stat cateva zile: “JK Rowling finished writing Harry Potter and the Deathly Hallows in this room (652) on 11th Jan 2007“. Ca intotdeauna, perioada de editare si tiparire este de cateva luni.

    3 comentarii

  1. Nu stiu cum de nu iti plac modelele de la Peugeot. Mie mi se par superbe. Iar romanii au facut o treaba foarte buna…bravo lor ;)

      (Citează)

  2. Nu e ca nu imi plac, dar am vazut idei asemanatoare de la o gramada de companii. Nu mi s-a mai parut nimic original, nici macar alea cu 3 roti.

      (Citează)

  3. chestia cu formarea numarului intreg nu mi se pare chiar o problema, pt ca si asa numai de pe romtelecom pe romtelecom mai mergea sa formezi numarul fara prefix. in plus, majoritatea telefoanelor fixe au mai nou agenda cu 20-50 de numere/nume, suficient cat sa stochezi numerele uzuale

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus