un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Politia scoate camerele de pe Magheru. Vrajeala!

14 Jan 2007  ·

Uncategorized  ·

4 comentarii

Intr-o stire de azi, bucurestenii sunt anuntati ca acele camere de supraveghere a traficului amplasate pe Magheru au fost demontate de Politia Capitalei. “Spaima soferilor”, le numea stirea de pe Antena 3, si gasim si pe site un mic fragment. Aceste camere teoretic ar fi trebuit sa foloseasca politiei pt a amenda pe cei care trec pe rosu, nu dau prioritate, blocheaza intersectiile, nu poarta centura, vorbesc la mobil si alte chestii ilegale in trafic. Teoretic suna de vis.

De ce zic ca e vrajeala? Pt ca acele camere erau inutile. Au fost montate acum vreo 6 luni. Cam vreo doua luni mai tarziu, eram prin oras cu un prieten. Masina de Politie care monitoriza in general aceste camere era de obicei parcata in fata magazinului Eva, un politist din masina avea un laptop in brate si se uita la camere. Noi treceam pe langa ei si de curiozitate ne-am dus si i-am intrebat pe politisti cum sunt camerele, ce rezultate au, cat de utile s-au dovedit, din astea. Ce am aflat dintr-un dialog de cateva minute?

Ca in cele 2 luni de cand erau instalate, nu au dat nici o amenda. Zero. “Nici o amenda”, s-a gandit eul meu liric? Asa ca m-am uitat la laptopul respectiv, pe care il avea agentul in brate. Nu se vedea nimic. Ori camerele nu erau dintre cele mai bune, ori transmisia defectuoasa, ori laptopul varza, dar toate masinile care treceau prin imagine lasau o dara pe ecran, ca la mouse trails. In plus, camerele erau pozitionate astfel incat in cadru intra cam o masina si atat. Nu se vedea o imagine mai de ansamblu, sa vezi daca respectiva masina a trecut pe rosu sau nu, unde anume este filmata, unde e intersectia, unde sunt alte masini, ce viteza au. Abia puteam sa-mi dau seama ce marca sunt. Va dati seama ca in astfel de conditii nici nu se pune problema de descoperit daca soferul are sau nu centura, sau daca vorbeste la telefon. Eu nici nu vedeam soferii, unghiul de vizualizare era astfel incat nu prea se vedea prin parbriz, fiind aproape perpendicular pe asfalt. Abia daca se vedeau numerele de inmatriculare, probabil ar fi fost nevoie de un freeze frame pt a le recunoaste usor.

Daca asa au fost orientate mereu camerele si asa s-a facut monitorizarea, atunci nu ma mir ca le-au demontat. “Spaima vitezomanilor” n-am vazut sa fie, pe Magheru s-a circulat la fel ca si inainte de amplasarea camerelor. Singurul lucru bun sunt semafoarele cu cronometru, vezi de la distanta ca in 5 secunde se pune rosu si pui deja frana, e mult mai bine cu ele asa, mai putine blocaje. Din alea ar trebui amplasate peste tot (si reparate cand se mai strica), nu camere.

    4 comentarii

  1. inca o afacere reusita a lui Virinel Molusteanu

      (Citează)

  2. da, e vrajeala

      (Citează)

  3. Cristian Roman

    15/01/2007 la 10:34 AM

    Bai, chiar m-am intrebat daca acele camere chiar sint utile sau nu. Noaptea ar fi, dar nu cred ca le-au folosit noaptea.

      (Citează)

  4. Nu stiu ce firma le-a pus si ce camere sunt, dar cum lucrez pe domeniul de supraveghere si securitate video, stiu ca noaptea se filmeaza in alb-negru. Si in general noaptea, in aplicatii din astea de mare viteza, e greu de vazut daca cineva are centura sau nu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus