un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Hai la vanatoare

13 Jan 2007  ·

Uncategorized  ·

7 comentarii

De porci. Mistreti. Iar face Tiriac vanatoare mare, iar omoara sute de mistreti invitatii sai, la Balc prin Bihor.

Invitatii au sosit, cu avioane particulare, pe aeroportul din Oradea. Lista de invitati gasita pe Antena 3 mentioneaza pe

– Ralph Schumacher – Germania – pilot Formula 1 (
se scrie Ralf, si n-a mai venit pana la urma)
– Rudolf Streicher – Austria – fost ministru al Finanţelor, fost candidat prezidenţial;
– Wolfgang Porsche – Germania – moştenitorul companiei Porsche;
– Siegfried Wolf – Germania – preşedintele companiei Magna Europa;
– Franz Rauch – cel mai mare producător de sucuri naturale din Europa;
– Carlo Pesenti – Italia – preşedintele consorţiului Italcementi;
– Elan Schwartzenberg – om de afaceri (parca sotul Mihaelei Radulescu)

Nu prea imi pasa de mistreti, care oricum sunt idioti si inutili (desi sunt sigur ca au rolul lor in lantul trofic si in controlul natural al populatiei de animale, ca si orice alta specie de fapt), dar sunt impotriva vanatorii. Mi se pare un act barbar sa omori animale de placere. Azi am auzit la stiri ca doi englezi care si-au hranit labradorul in nestire, pana a ajuns la 70 de kg (arata ca un porc, abia mergea) au fost condamnati la 3 ani de inchisoare. Daca omori sau chinui un caine, o pisica sau alte animale, din nou risti inchisoare, amenzi, si te considera lumea un om de nimic (si asta e si adevarul). In schimb daca vin miliardarii sa vaneze si sa omoare 200 de mistreti intr-o singura zi, e petrecere mare, e distractie, e un sport nobil, e subiect de stiri.

Similar alte stiri aparusera saptamana trecuta pe site-urile romanesti. Cum credeti ca va atrage Romania europenii? Prin posibilitatea de a vana aici animale care in alte tari sunt cam pe cale de disparitie. La noi inca mai sunt vreo 5000 de ursi (50% din populatia europeana de urs brun), cateva mii de lupi si rasi (detalii). In loc sa ne mandrim cu asta, si sa ocrotim natura, mai ales ca si Greenpeace zicea ca in Romania inca sunt zone de natura neatinsa care trebuie ocrotite, invitam strainii la vanatoare. Avem si noi ceva din belsug si ii chemam pe europeni sa ii omoare. Bine ca am intrat in UE si poate veni oricine sa omoare ce mai avem prin tara.

    7 comentarii

  1. vai, cat de nepatriot esti…

      (Citează)

  2. nu poate veni chiar oricine , numarul de animale care poate fi omorat pe an e limitat iar un “trofeu” trebuie platit catre stat cu 7000 de euro(parca la mistret) la urs crescand suma.
    Acea vanatoare la Balc se face de cativa ani… sa fim seriosi din invitatii de onoare nu omoara nici 10% din animalele care sunt prinse in perioada asta. multi dintre mistreti si ce animale mai vaneaza ei sunt prinsi de vanatori cu experienta pentru a se putea duce si marii invitati cu un trofeu acasa ca ei singuri nu cred ca sunt in stare sa prinda. Oricum imaginea Romaniei creste si prin astfel de actiuni si se platesc la stat sume foarte mari.

      (Citează)

  3. Eh cica Ceausescu facea din asta, erau animale impuscate si congelate si le dezghetau cand iesea Ceausescu la vanatoare, ca cica nu nimerea nimic omul.

    Astora de acum nu cred ca le pasa exact cat omoara, ca nu se mai lauda cu asta. Pana la urma nu conteaza.

    Nu stiam ca sunt asa mari taxele, dar da, 7000 pt cerbi si ursi si apoi mai scade pt alte animale. Nu stiu cum creste imaginea Romaniei, decat in ochii miliardarilor poate, lumea si mass-media internationala nu se uita cu un ochi bun spre astfel de evenimente.

      (Citează)

  4. pai pana la urma miliardarii fac jocurile politice , asta e peste tot in lume nu numai la noi…

      (Citează)

  5. Mie nu prea mi-e clar: mistretii astia de pe domeniul Balc sunt nascuti si crescuti tocmai pentru a fi vanati? Indiferent de raspuns, nu pot sa nu ma intreb, chiar si retoric: si cu drepturile animalelor cum ramane?

      (Citează)

  6. Exista o autoritate de reglementare a vanatorii (care de ex tocmai a stabilit pt anul asta ca 300 de ursi pot fi vanati, etc, la o taxa de vreo 7000 de euro ursul vanat… deci aia castiga o gramada de bani din astea; se plateste inclusiv taxa pe foc de arma tras) si care stabileste cam cati mistreti se pot vana pe an. Prea multi mistreti in natura strica, asa ca echilibrul natural se face si prin vanatoare.

    Balc e considerat domeniu de vanatoare, traiesc foarte multi acolo, cateva sute sau mii, plus cerbi… unii adusi din alte tari special pt asta.

    Cat despre drepturile animalelor, asta e o chestiune discutata prin agentiile de protectie a animalelor, vanatoarea e condamnata ca un act barbat, dar ramane un fel de hobby al bogatilor.

      (Citează)

  7. Uite care este situatia dragul meu, in Olanda sunt crescuti si sacrificati in ferme circa 32 miloane de porci pe an, porci care stau toata viata (adica 6 luni pana ajung la 120 kg) intr-un cotet de cativa metri patrati si mananca non stop si dorm. Tiriac creste pe acel fond niste porci, de data asta salbatici, care duc o viata mult mai bagata decat porcul din cotet, care au o viata normala, o activitate sexuala, o ierarhie bine stabilita in grupul din care fac parte si care o data pe an lupta pentru supravietuire, avand sanse foarte mari de a scapa (sansa pe care porcul din cotet nici nu o poate concepe) In natura, sansele lor sunt mult mai mici datorita diversilor factori, cum ar fi animalele pradatoare, lupul, ursul, rasul(cand sunt mistretii mici), Iernile grele cand nu au mancare aproape deloc si merg pana la 40 km pe noapte in catarea hranei pe care de multe ori nu o gasesc si factorul cel mai important care ii distruge, braconierii, care din pacate la noi in tara sunt foarte multi. Asa ca ia in calcul faptul ca un glont e mult mai etic decat cutitul bagat in gat cu 2-3 oameni care sa tina porcul, ia in calcul ca acei porci au sanse enorme fata de porcii din cotete sau abatoare, si ca imaginea Romaniei poate fi imbunatatita cu acest parc de vantoare care ar trebui sa fie un model pentru toate fondurile din Romania.
    Referitor la faptul ca Ceausescu nu nimere nimic il contrazic pe cel care a afirmat asta. Ceausescu era un tintas extraordinar, iar asta o stiu de la vantori care au participat la “campaniile lui”. Gandeste-te ca daca tu ai trage cu arma zeci de mii de focuri ai trage destul de bine, iar Ceausescu tragea sute de focuri pe zi vand se antrena. E adevarat ca ceea ce facea el era masacru insa luati in calcul ca in clipa in care s-a instalat la putere, efectivul de ursi al tarii era in jur de 800-1000 bucati, iar in 1989 era in jur de 8000, asta datorita lui.
    In concluzie, inainte de a trage linie si a cataloga diferite actiuni ca fiind mai mult sau mai putin bune, analizeaza-le din cat mai multe puncte de vedere. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, este o parere subiectiva, cu siguranta. Ca sa nu fie dubii, nu am participat la vanatoarea lui Tiriac si nici nu sunt din zona respectiva.
    Cand vezi un om bun incearca sa-l imiti. Cand vezi un om rau analizeaza-te.(Confucius)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus