un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum sa copiezi de pe guma? :|

17 Jan 2007  ·

Uncategorized  ·

20 comentarii

Vorbesc cu cineva despre copiat, si imi spune ca isi mai scria cate ceva pe radiera. Cum sa copiezi de pe guma? Cate date pot incapea pe o guma? Cateva cuvinte, 2 formule? Daca nu poti retine 10 cuvinte sau 2 formule pe de rost, e o problema pe undeva “la mansarda”, mai mare decat soarta unui examen…

Eu am copiat toata facultatea cu foi cu pix fara pasta, adica scriam cu un pix terminat pe o coala alba si in lumina se vedea urma destul de bine. Dar copiam astfel la scara mare, de ex la un curs de Televiziune am avut 7 astfel de foi A4 pt final si 6 pt partial, pline de scheme, date, demonstratii, etc. Sau mai copiam de pe un Palm pe care erau cursurile scanate sau in format .pdf, desi era nasol ca trebuia sa-l inchid cand venea proful si apoi sa-l deschid, sa dau iar scroll la pagina la care eram, zoom, etc… In general “pixul fara pasta” salva ziua… si candva voi inventa o imprimanta ca sa faca astfel de copiute, ca altfel e destul de dificil si dureaza mult. Voi fi bogat!

Ambele insa sunt metode de copiat pe scara larga, dupa cum ziceam. Cursuri intregi, demonstratii, scheme cat toata pagina, formule in care ai de trecut litere si ca indici si ca puteri, etc. Pe o guma, cat sa scrii?

    20 comentarii

  1. Sa vezi tu cate se pot scrie pe un pix BIC transparent si hexagonal, cu acul. Asa am trecut eu bacul la fizica….

      (Citează)

  2. Si daca ai un examen tip grila la care proful iti zice “fara foi pe masa, va dau eu hartia, pastrati doar un pix sau un creion si orice foi, mape le puneti la capat de rand”? De pe ce mai copiezi?

    Guma de sters nu e ptr scris romane sau formule.

    Guma de sters e ptr trimis mesaje in timpul examenului, nu e vb de copiat ci mai mult de soptit. Trimiti colegului formula corecta sau primesti un raspuns.

    Foile cu pix fara pasta sunt riscante ptr ca profii nu sunt nici atat de prosti sau chiori pe cum se crede si daca te mai si vede chiorandu-te intr-o foaie goala, e clar. Si nu stau sa scriu 7 foi “invizibile” de pomana, ca mai bine invat ce e de invatat si folosesc timpul mai bine.

      (Citează)

  3. Bogdan Zarchievici

    17/01/2007 la 12:19 PM

    In primii 2 ani de facultate copiam de pe un Palm 515 caruia puteam sa ii opresc backlight-ul. Aveam acolo materia de la toate examenele – doar ca search-ul mergea cam greu.

    Acum invat :))

      (Citează)

  4. “Proful iti zice”… lol, pai proful iti zice si sa nu copiezi deloc, dar nu e ca il asculti. Daca ai raspunsurile faci o copiuta normala, pe hartie, o bagi in maneca, o pui unde vrei, si asa mai mult de 3×3 cm nu poate avea, dar macar e scrisa clar pe hartie, nu pe guma. Daca vine proful sau ceva, o poti mototoli, o arunci, o inghiti… cu guma ce faci? Speri sa nu observe ca tu scrii cu pixul dar te tot uiti la guma?

    Trimis/primit raspunsuri de la colegi… pai atunci sa mergi cu 10 gume, ca poate ai mai multe intrebari… sa fie loc de scris.

    Nu stiu profii cat de destepti sunt, dar in 5 ani de electronica unul singur s-a prins, si aia pt ca a picat lumina cum nu trebuia. In rest, am fost vreo 5 insi care copiam mereu astfel. Cum sa te uiti intr-o foaie goala? O pui un pic iesita de sub aia pe care scrii, eventual scrii chiar pe ea, faci ciorna pe ea, etc… ai grija sa nu scrii chiar peste partea care te intereseaza.

    @arhi: la bac la fizica imi aduc aminte ca un coleg s-a ridicat si s-a dus la ghiozdan sa-si ia cartea. Profii n-au zis nimic. Asa ca ne-am dus toata clasa sa ne luam cartile si am copiat direct de acolo. Totusi, cel putin la fac de Electronica, intr-o sesiune e mai mult de invatat decat pentru tot bacul. In cateva cursuri de matematica ni s-a predat cat toata materia de bac. In 3 cursuri de fizica, toata fizica de liceu. Nu mai zic de materiile avansate…

      (Citează)

    • Adk să fim serioși,iti iei un pix cu pasta invizibilă si led,si…GATA! Sfat:pixul ar trebui să arate ca unul normal,nu ca unul de jucărie.Si,daca profu îți spune că sa nu ai nicio foaie,penar,etc…copiute micuțe în palmă,scris în penar,scris pe palma,pe unghii chiar.Nimeni nu bănuie!
      Sper ca v-am fost de folos.

        (Citează)

  5. Fii serios! Si profii au fost candva studenti si au copiat si ei prin aceleasi metode. Tu copiezi daca proful te lasa, ca de prins, trebuie sa fie ametit rau sa nu se prinda doar ca pur si simplu nu ii pasa. Iar palmtopul e riscant rau.

    Ideea cu guma de sters e ca poti sa stergi ce ai scris pe ea, de pe o foaie de hartie mai greu, si nu ma apuc de inghitit hartii sau sa le arunc prin clasa. Come on, cat de lame sa fii?

    Am primit candva o chestie simpatica pe grupul seriei:
    Examen in anul I de facultate.
    Profesorul sta cu fata la geam – studentii copiaza pe rupte. Cand profesorul se intoarce cu fata la studenti, toti se prefac ca scriu de zor…

    Examen in anul II de facultate.
    Profesorul sta cu fata la geam – studentii copiaza pe rupte. Cand profesorul se intoarce cu fata la studenti, acestia copiaza in continuare.
    Cand profesorul bate cu pixul in masa, studentii se prefac ca scriu de zor…

    Examen in ultimul an de facultate.
    Profesorul sta cu fata la geam – studentii copiaza pe rupte. Cand profesorul se intoarce cu fata la studenti, acestia continua cu copiatul.
    Cand un student din ultimele randuri bate cu pixul in masa, profesorul se intoarce cu fata la geam.

    In Franta de pilda, situatia sta cu totul altfel

      (Citează)

  6. Si eu am copiat cu “oarbe” si chiar e eficient.Recomand tuturor :D

      (Citează)

  7. guma poate fi utila daca stii, de bine de rau, ceva, dar sunt 1-2-3 formule care nu merg, frate. singura problema, din pdv meu, e ca asta cu guma merge numai la poli/constructii (?). in ase n-am folosit o guma in toti aia 4 ani.

    in alta ordine de idei, in facultate mi-am descoperit o lene imensa de a face copiute. am copiat doar la cele 2 examene de mate din anul 1, cu toata materia (13 cursuri si 5 seminarii) scrisa pe fituici carticica (cam 2 x 2 cm). am stat o noapte intreaga sa le scriu, daca depuneam atata efort si pt invatat… :P de atunci mi s-a parut mai simplu sa invat sau sa copiez cu nesimtire din cursuri sau din carte.

    poate ar trebui un blog cu metode de copiat, si diferenta din ase/poli/litere/ce-o mai fi :D

      (Citează)

  8. d c sa inventezi tu asa o imprimanta cand ea deja exista ?
    cea ce vrei tu se face cu o imprimanta cu ace careia i sa scos banda :D

    metode de copiat … is multe de la fituici , pana la scris pe perete(calorifer), facut loc sub scaun si bagat caietu acolo. Oricum cea mai sigura metoda e sa copii de la un coleg care stie :D nu iti poate pune 1 asa usor … ca negi totul :D

      (Citează)

  9. Da Alex, dar astea sunt metode bune pt liceu, cand nu e materie multa. In facultate nu exista banci in care sa-ti bagi caietul sau cursurile, de cele mai multe ori. Materia e atat de mare incat ai foarte multe foi (la televiziune scriam 12 pagini pe curs, inmulteste cu 14 cursuri, plus seminarii de probleme).

    Fituici mai faceam la aia de ne dadeau cursurile in .pdf si printam cate 9 pagini pe un A4 si le taiam de aveam toata camera plina de confetti. Dar te cam chiorasti in ele.

    Cu “pix fara pasta” nu esti limitat de nimic, si poti scrie orice. Imprimanta cu ace e buna doar la text, dar ce faci cand ai si formule si scheme si grafice? Trebuie un fel de imprimanta cu jet de cerneala, dar fara cerneala, ca um cutter-plotter care in loc sa taie coala, doar sa o zgarie.

      (Citează)

  10. graficul il faci cu pixul fara pasta… si tot economisesti ceva timp.

      (Citează)

  11. cine a spus ca imprimanta cu ace nu scoate formule/grafice? le scoate chiar foarte bine. la capitolul imagini sta mai prost…

      (Citează)

  12. Iar asta e un post util pentru examenul de saptamana viitoare, chiar ma faceti sa cred ca exista o sansa… :D

      (Citează)

  13. nwraDU, cand am dat eu bacu` in `93, nu prea puteai copia cu cartea`n fata…

      (Citează)

  14. Salut ! stie cineva de undepot cumpara un pix transparent ?

      (Citează)

  15. Salut ! stie cineva de unde pot cumpara un pix transparent ?

      (Citează)

  16. mai bine gandesc si copiez...decat sa tocesc

    19/07/2010 la 8:56 PM

    hai sa fim seriosi , nu te ajuta cu nimic sa inveti materiale pe care nu vei putea fi niciodata stapan in ceea ce priveste continutul lor gen formule cu care nu ai lucrat niciodata pe care le inveti in 3 zile si le uiti la fel de repede….daca e sa dai la o facultate de un anumit profil iti recomand ca in acel domeniu sa cunosti bine un profesionist la care sa apelezi oricand si din pura prietenie sa te invete chestii de folos…..in rest merge sa copiezi linistit in facultate ,mai bine timpul in care altii memoreaza ,il folosesti in mod practic ….copiaza cu oarbe cu orice numai sa nu te prinda…mai baga in examene si chestiounile practice pe care le ai invatat…asa o sa creada ca ai gandit si nu dai motiv nici celei mai mici banuieli….sa iei si bursa doar nu faci oarbe degeaba …de preferat e sa faci oarbe cand esty la cursuri asa faci si prezente si esty luat de bine,,,,si in acelasi timp folosesti si timpul pentru a te bucura de vacanta din sesiune si a lua pentru asta poate si o bursa

      (Citează)

  17. mai bine gandesc si copiez...decat sa tocesc

    19/07/2010 la 9:11 PM

    sondaj de opinie : in ce specialist aveti mai multa incredere : intr unul care foloseste materiale stie exact ce si unde sa caute si pe baza lor sa adopte solutia optima ,sau unul care “stie tot” fiindca a invatat mecanic in facultate si da o solutie dupa cum ii plesneste capul? daca ati ales pe primul atunci sa stiti ca e vba de un student care stia partea practica pe care sa o invete si la toate nonsensurile stia sa copieze dezvoltandu si creativitate , al doilea a invatat rand cu rand tot ce i s a predat la scoala

      (Citează)

  18. esty ?
    La cat de prost scrii nu as apela la tine in niciun caz.

      (Citează)

  19. Fernando de la Caransebes

    18/12/2010 la 6:08 PM

    eu zic sa nu copiati

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus