un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Zune update… se pare ca e varza

14 Nov 2006  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Scriam acum cateva luni despre Zune, playerul cu care Microsoft vrea sa bata iPod-ul lui Apple. Se pare ca sansele sunt tot mai mici, pt ca din orice divizie a lui MS ar iesi un produs, nu se poate scapa de “apucaturile” caracteristice intregii companii.

Playerul va fi lansat peste cateva zile, dar la un magazin din SUA deja era la vanzare, prin nu stiu ce manevra au facut si aia. Asa ca multi si-au luat si au testat. Engadget, un fel de super tech-blog, are un articol foarte amuzant despre instalarea software-ului si cate erori si restarturi au fost nevoiti sa dea. Iar un alt site dedicat Apple scrie despre sistemul de cumparare a cantecelor de pe Zune Marketplace. Pe scurt, te inregistrezi, zici ce card ai, si in loc sa cumperi direct cu bani cantece, intai cumperi puncte, pe care tu dai dolari, si cu punctele alea iei cantece. Ca la cartelele prepaid, ceva asa. Sistemul e aiurea pt ca muncesti mai mult, poti cumpara doar anumite pachete de puncte (sume fixe, ca la cartele), si face si mai grea comparatie cu preturile de pe iTunes.

Acum se pune intrebarea… chiar daca Zune ar fi la fel de bun ca si iPod ca player, totusi de ce sa risti? Mai bine iei iPod, la aceiasi bani, merge din prima, e un produs impamantenit pe piata, testat, verificat, stiut, pana si autoturismele vin acum cu optiune de dock cu iPod-uri, nu da erori, etc…

Update: un alt articol foarte amuzant aici, face misto de o imagine de la instalare, in care o tipa pare a fi in orgasm. Desi unii zic ca ar arata asa din cauza durerii cauzata de “tocmai am platit cateva sute de dolari pe aparatul asta si imi da eroare la instalare”.

Update: cel mai mare review de pana acum la Zune, pe Engadget. Si aparatul, si softul. Aparatul cica e ok, softul e varza de tot, citez ” Never before have we done so much device plugging and unplugging” se cunoaste ca e Microsoft pt ca e plin de buguri, iar aparatul e plin de complicatii si o interfata care putea fi mult mai simpla. La doar 10 dolari mai ieftin decat un iPod, s-ar putea sa fie, asa cum ziceau niste analisti, cel mai mare esec de pana acum, avand in vedere cat s-a investit in el.

    5 comentarii

  1. iPOD-ul de la apple este un produs de ascultat muzica dedicat, dar care prezinta multe neajunsuri.
    Punctul lui forte sint cei 80GB de spatiu (dar v-ati intrebat vreodata ce faceti cu atita muzica, chiar aveti nevoie de toata muzica din lume?). Cu actualul iPOD video de pe piata puteti vedea si filme la o rezolutie de 240 x 320. Zune-ul de la Microsoft are un ecran mai mare si stie tot ce stie si iPOD-ul (el o sa afiseze filme la o rezolutie mai mare). Ceea ce deranjeaza la Zune este designul obositor de asemanator cu cel al unui iPOD (au copiat pina si spatele din metal cromat).
    Toata lumea asteapta conferinta apple din ianuarie 2007 sa vedem noul iPOD care este si denumit “adevaratul iPOD video” care tre sa aiva un ecran mult mai mare si multe imbunatatiri pe multimedia.

    In incheiere pot sa spun ca parerea mea este ca nici iPOD-ul si nici Zune-ul nu isi justifica banii. In anul 2007, in Q1 mai precis, sint anuntate citeva terminale mobile care le da “cap in cap”. Lipsa transferului de date bluetooth sau a altor facilitati multimedia sint resimtite de orice posesor iPOD.
    In afara de terminalele mobile fata de care iPOD-ul si Zune-ul vor avea in + decit spatiu de stocare, mai este PSP -ul de la SONY care iar e mult peste ele la capitolul multimedia.

      (Citează)

  2. N-am iPod si nici intentii sa imi cumpar ceva de genul asta, dar articolul de pe endgadget a fost super tare. Aveam nevoie de niste distractie in dupa masa asta :D

      (Citează)

  3. Teo, as zice ca de mult iPod-ul nu mai este dedicat pt muzica, deoarece acum se merge si pe foto, filme, podcasturi, ultimele episoade din seriale disponibile pe iTunes imediat, etc. iPod Nano si Shuffle sunt doar pt muzica. Cel de 80 GB mi se pare prea mare, dar daca pui multe filme se merita. Zune are marele avantaj al wireless-ului, dar sa vedem cat de bun e.

    Jen, ma bucur ca te-ai distrat :)

      (Citează)

  4. Eu unul as fi fost mult mai interesat de autonomia fiecarui device, asta pentru ca la un mp3 player mi se pare o caracteristica definitorie.

      (Citează)

  5. Pt Zune e de 12 ore audio sau 3.5 ore video (fara wireless pornit), pt iPod e de 14 si 4 ore pt cel de 30 GB, respectiv 20 si 6 ore pt versiunea de 80 GB. Zune are ecranul mai mare si are astfel o scuza, oricum nu tine foarte mult, noroc ca se incarca direct de la USB sau bricheta de masina si nu are baterii separate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus