un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Gaudeamus

27 Nov 2006  ·

Uncategorized  ·

1 comentariu

Am fost in weekend la targul de carte Gaudeamus, care era imens de data asta. Ocupa intreg pavilionul central, toate etajele, toate standurile, si era plin de lume. Mai multa lume ca la TIBCO sau alte targuri. Carti de toate felurile, desi din pacate marile carti clasice din literatura universala se gaseau la vreo 2-3 edituri, in timp ce cartile de actiune moderna sau cartile din categoria templieri-masoni-misticism-transcendental erau pe la toti.

Mi-au placut in principal albumele alea scumpe rau dar de calitate, cu pictura, cu arhitectura, orase, decoratiuni, etc. Stiti genul, e plin la Sala Dalles de ele. Scumpe rau insa. Mi-a placut cel mai mult unul despre Arta Islamului, ditamai cartea cu niste poze incredibile, ceva despre decoratiuni de apartamente (“Lofts“), o carte despre marii tirani ai istorie (“The Tyrants“), cu Hitler pe coperta si cu prezenta lui Vlad Tepes printre cei 30 din carte. Am vazut carti interesante de istorie, mari batalii, etc. Advertising in America, cate un volum pt fiecare deceniu. 1000 de filme pe care trebuie sa le vezi. Si despre Romania sunt tot mai multe carti, inclusiv albume mari. In rest multe standuri si multa lume, si pt o tara in care se zice ca nu prea mai citeste lumea mi s-a parut ca sunt destule edituri. Cam scumpe cartile, cele mai ieftine erau pe la 20 RON, majoritatea pe la 50 si treceau multe din ele de 100 de RON. Nu pot zice ca am vazut ceva fara de care sa nu mai pot, albumele si cartile alea scumpe sunt misto mereu, dar nu indispensabile, mai ales cand ai Internetul.

M-am intalnit cu Jen, care era la un stand printre carti SF si Fantasy, evident. Am vorbit un pic despre romane, autori si coperti, despre seria Amber a lui Zelazny care se va tipari si la noi complet in urmatorii 2 ani, la editura Tritonic.

Am asistat la o discutie intre niste vizitatori, din care mi-am dat seama ca astfel de targuri isi cam pierd utilitatea. Sunt prea mari, cartile sunt prea multe. Si daca vii pornit sa iei o anume carte, daca nu stii editura e foarte greu sa o gasesti. Cei de la standurile mari habar nu aveau ce carti au si ce nu. Daca nu vrei ceva anume, ci doar sa cumperi vreo carte-doua, e greu sa te decizi pe care sa o iei. Reducerile erau minore, 10-20%. Asa ca vorba cuiva, mai bine cauti pe net cartea, o gasesti, o comanzi acasa, si nu treci prin inghesuiala si calcare in picioare si cautarea acului in pavilionul cu fan.

    1 comentariu

  1. Prost organizat, intortocheat atat pot zice de targ si prea multe carti “sf” gen “Cum sa ajung bogat in 10 pasi”, “Cum sa ajungi miliardar”,”Cum sa ajungi un bun manager in 20 de minute”. Propun pentru targu urmator titluri dupa cum urmeaza :”Cum sa ajungi bogat muncind”(n-a reusit nimeni),”Cum sa mirosi cartile de duzina”, “Cat de prost sa fi sa crezi tot ce scrie in cartile alea de 2 bani jumate”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus