un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Domenii .ro de vedete

17 Nov 2006  ·

Uncategorized  ·

7 comentarii

Vodanet, o firma de publicitate online, a inregistrat domenii .ro cu numele multor vedete de la noi. Legal, dar penibil. Si mai penibila mi se pare faza cu inregistrarea firmei in Cipru, paradis fiscal, dar ce sa te mai miri cand vezi ce idei au si in rest.

Evident, daca aceste vedete ar dori sa-si faca site, vor trebui sa dea bani Vodanet-ului pt a folosi domeniul cel mai propice pt ei, sau eventual sa ajunga la o intelegere ceva (reclame pe site oferite de Vodanet, etc). Dar probabil ca nu-si vor face site, sau vor gasi diverse alte combinatii. De ex in loc de deja inregistratul cristiantudorpopescu.ro, s-ar putea folosi ctp.ro. Dar sa fim seriosi, au oamenii si alte chestii de facut, plus ca fiecare au unde sa-si spuna parerile, fie la televizor fie in ziare.

Lista domeniilor este urmatoarea:
www.ovidiuioanitoaia.ro / www.mirceabadea.ro / www.cornelnistorescu.ro / www.cristiantudorpopescu.ro / www.emilhurezeanu.ro / www.lucianmandruta.ro / www.mirceadinescu.ro / www.steliantanase.ro / www.cristinatopescu.ro / www.vladpetreanu.ro / www.alessandrastoicescu.ro / www.andreeaberecleanu.ro / www.andreizaharescu.ro / www.mircearadu.ro / www.adelinpetrisor.ro / www.danadeac.ro / www.moiseguran.ro / www.mihaigadea.ro / www.mariacoman.ro / www.danagrecu.ro / www.andreeaesca.ro / www.amaliaenache.ro / www.betyblagu.ro

In Jurnalul National avem si reactii ale catorva vedete din cele cu domeniu. Ovidiu Ioanitoaia zice ca e imoral, dar e legal si bravo celor care au speculat ocazia. Mircea Dinescu nu stie despre ce e vorba si se intreaba cine a vandut domeniul si cine a permis asta, Mircea Badea zice ca nu e singurul cu numele asta din tara, si nu-i pasa, Madruta are probleme mai mari pe la servici ca sa se mai intereseze si de asa ceva, Adelin Petrisor va apela la avocati daca numele sau va fi folosit aiurea, iar Andreea Esca e cea mai crizata, acuzand ca suntem in tara nimanui (in toata lumea se poate face acest lucru, nu doar la noi) si crize si vai-vai, ameninta cu avocatii ca deh, e mare vedeta acum. Cititi totul in JN, ca e amuzant.

    7 comentarii

  1. He he he, practica e veche. Stiu 2 exemple, din surse apropiate: unul ptr Gigi Becali, acum cativa (multi) ani, inainte sa se afirme in politica, si unul Playboy. Gigi a fost magulit atunci ca cineva a luat domeniu si i-a facut site, a platit ceva. Playboy nu a acceptat sa cumpere domeniul de la cel care il luase, si a gasit alta solutie :D
    Si pana la urma, Esca, daca era asa inteligenta, isi lua ea singura domeniul, nu ii astepta pe altii sa se gandeasca la asta.
    Parca si Iliescu a patit asta la un moment dat, si pe site era orice altceva decat el :))

      (Citează)

  2. vodanet e publisher, nu agentie de publicitate.
    iar despre cipru, citeste aici cum sta treaba http://www.orlando.ro/?p=188

      (Citează)

  3. Partea ca ei sunt agentie de publicitate online este interpretarea mea asupra cuvintelor alese de JN. Si pe site la Vodanet scrie ca “Vodanet Media este o agentie de publishing si advertising online” deci am fost pe jumatate corect.

    Despre Cipru… e legal, multe firme fac, dar zice si multe chestii despre calitatea si politica acelei firme, atunci cand alege un paradis fiscal drept loc de inregistrare. O retea intreaga de “X detine pe Y, care controleaza pe Z” iarasi mai mult imi incurca parerea despre cineva…

      (Citează)

  4. sa inregistrez si eu nwradu.ro poate ajungi vedeta :D

      (Citează)

  5. M-am gandit la asta dar pe langa faptul ca un domeniu costa, fara hosting dedicat nu are rost sa-l inregistrez inca. Si daca nu va mai fi disponibil, la fel de bine merge si nwradu.com si .info si.net si ce-o mai fi…

      (Citează)

  6. Domenile [b].ro[/b] sunt inca pe viatza pe cand cele [b].com[/b] sunt pe an ;))

      (Citează)

  7. Da 61 de dolari pe viata un .ro fata de 9 dolari pe an un .com… tot acolo pana la urma…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus