un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Diverse #8

13 Nov 2006  ·

Uncategorized  ·

Spune-ți părerea

Google Earth adauga harti istorice in program. E inca limitata treaba, la cateva zone si orase, dar e interesant, se pot vedea prin suprapunere in program diferentele dintre orase de acum si de acum cateva sute de ani. Link.
——-
Am vazut candva la Zoso parca un editor HTML facut prin AJAX, la care bagai codul in partea de sus si vedeai imediat rezultatul in jumatatea de jos a ecranului. E perfect pt vazut cum diverse modificari schimba aspectul paginii sau pt testat culori, si il folosesc des. Azi am descoperit pe net un editor de fotografii bazat pe AJAX, pixer.us. Se face upload la poza si prin browser sunt disponibile functii de genul crop, resize, rotate sau efecte de luminozitate si contrast, sau blur si sharpen. Pt chestii minore si rapide e bun.
——-
Scott Howard duce fotografia panoramica la extrem. A realizat o imagine la Machu Picchu de 1500 de megapixeli (60.000 x 26.000 de pixeli) din 404 imagini luate separat, si ca pe Google Earth, in functie de nivelul de zoom, se schimba detaliul. E incredibil. Tot acolo, o imagine de 720 de megapixeli (stati linistiti ca nu se incarca in browser imaginea toata, e rapid de tot site-ul) facuta in Sydney, in care de pe malul celalalt al apei se vad in departare cativa zgarie-nori, si poti da zoom pana se vede pe fiecare fereastra de la fiecare bloc ce e inauntru. Tare. Dati click pe un punct in imagine ca sa se centreze, si apoi apasati pe + and be amazed.
——-
Tot la Zoso, acum cand am cautat linkul spre editorul ala, am gasit un banc tare cu Mircea Badea:
Cum să-l omori pe Mircea Badea fără a fi acuzat de crimă?
Îi arăţi o poză cu Van Damme băgându-şi limba în priză şi îl laşi singur 3 minute.
Super, ca mi-am adus aminte de emisiunile alea de demult cand arata in direct cum face spagatul si din astea…

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus