un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

RDS si Deutsche Telecom, stiri vechi

10 Oct 2006  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Hotnews prezinta in sectiunea de stiri regionale un articol din Ziua de Cluj, care se poate gasi si pe site-ul Ziua, si pe Softpedia, si am vazut si la Zoso un zvon despre Deutsche Telecom care ar cumpara RCS & RDS, dar Zoso nu zice si sursa asa ca nu stiu daca are legatura cu ziarele de mai sus.

Oricum, in ziare este un articol de acum 2 saptamani, 26 septembrie 2006, prin care se anunta ca DT a oferit 600 de milioane de euro pt RCS&RDS, dar actionarii vor un miliard. Tratativele vor continua. Asta este stirea senzationala de acum 2 saptamani.

Pai, stirea asta am pus-o si eu pe Linkmania in februarie anul acesta. Atunci a aparut prima oara, in Capital. Ce e cu ziarele astea, de acum dupa 8 luni s-au trezit si ele? Asa se fac stirile la noi? Nici un articol nu precizeaza data la care s-au facut aceste oferte, ci doar zic ce am zis si eu mai sus, si apoi statistici despre cati abonati are RDS si cati are UPC. Mare stire.

Ca abonat la net RDS de vreo 3 ani si ceva, nu ma intereseaza cine ii cumpara. Nu cred ca se va scumpi abonamentul (oricum la 9 dolari sa ai 30 Mbps metro si telefon gratis nu e de colo). Nu cred ca se va imbunatati serviciul, pt ca tot romanii il vor mentine, si aici e la baza lenea si nepriceperea. Doar pt ca sefii mari vor fi in Germania, nu cred ca femeia de raspunde la telefon la serviciul tehnic va invata dintr-o data diferenta dintre bytes si bits (cum sa te mai ajute cu probleme de net daca nici atat nu stie, dar asta e…) sau aia de intind cabluri vor munci mai cu spor.

Sa-mi dea cineva exemplu de o companie romaneasca ce a fost cumparata de straini si a avut mare succes dintr-o data, revolutionandu-se complet modul de lucru in acea companie. Si nu ma refer la Mittal Steel sau din astea, unde un singur sef poate face diferenta prin alegerea unui contract bun sau prost, ci la companii prezente la nivel national, unde munca oricarui salariat se vede in produsul final sau in serviciile prestate. Logan e clar ca tot cam naspa e, Vodafone doar a schimbat sigla in rosu, dar naravul ba, Romtelecom pierde abonati in draci, BCR are probleme cu definitivarea vanzarii, Daewoo Craiova s-a intors la stat… e si vreuna la care sa poti fi fericit ca au cumparat-o strainii?

Update 12 oct: un articol cam incalcit despre RCS&RDS si intentia de a cumpara o licenta 3G, si de ce ar fi interesat Deutsche Telekom de asta, pe MarketWatch.

    3 comentarii

  1. Loganul chiar daca este prost cum zici tu la clasa lui de pret cam da clasa oricarei masini si asta este si din cauza manei de lucru care este ieftina sau na … mai ieftina decat afara .
    la vodafone … nu se poate numi preluare din afara ca nu erau patroni actionari romani decat in proportie de 7%(Copos) dar la ei nu am avut probleme nici odata si cand am avut nedumeriri tot timpu m-au ajutat foarte promt. romtelecom e cel mai prost exemplu acolo lucrurile nu au mers si probabil nu vor merge …. e o companie ce e in cadere libera (poate si grecii de la OTE Telecom nu au fost prea dornici de munca) dar pana una alta ei castiga destul de mult si nu ii intereseaza sa investeasca/ofere noi servicii . un exemplu de firma care dupa preluarea de catre un strain este BMT(firma de prelucrare / confectii metalice) care a fost luatade un belgian iar muncitorii acum muncesc tot programul pentru ca au un salariu mai mult decat decent si nu risca sa isi piarda locul de munca .

      (Citează)

  2. iti dai seama ca nu am ca sursa softpedia. si nici ziua.

      (Citează)

  3. Renault Clio 3 sau Skoda Fabia au preturi asemanatoare cu Logan dar aspect tinuta de drum si dotari optionale superioare, as prefera un astfel de model in locul Logan-ului.

    RTC s-au adaptat abia acum la o strategie mai moderna de piata… scazusera la vreo 3 milioane de linii telefonice inainte sa se lanseze RDS.Tel si alte astfel de servicii de telefonie fixe, banuiesc ca au mai pierdut o gramada de atunci.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus