un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Masterat reloaded

25 Oct 2006  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Acum dupa 2 saptamani de masterat si mai ales dupa o bere seara, sa mai zic cum mi se pare. E ok privit de la distanta. Dar tot inutil, ca si facultatea pe care am terminat-o. Nu te invata nimic concret, nu stii nimic cu adevarat bine, nu esti expert in nimic, macar pe un domeniu oricat de mic.

De ce zic asta? Pt ca dupa un prim modul, nu am facut nimic. Sisteme de baze de date evoluate… ne-am fost prezentate intr-o pagina fiecare, si aia e. Ceva practic nu a fost, tot la nivelul de incepatori si select * s-a ramas. Proful intreaba “stiti astea deja, nu?” si daca doar 3 voci zic DA, e destul pt a se trece mai departe. Nu s-a inteles? Nu e nimic, mai e timp. O mare frectie si asta, ti-au luat banii si gata…

Ce-mi place: ca fata de facultate unde aveam 6-8 ore/zi, acum am doar 3, de fapt vreo 2 ore pe zi. Trec rapid de tot. Nici nu am nimic de notat, nu ma mai doare mana dupa curs. In 2 saptamani am scris 4 pagini, iar la Eltc scriam 12 pagini la un singur curs de 3 ore. Cum o fi sa ai toata facultatea asa, cate 3 ore pe zi? Primul examen a fost grila si ridicol de simplu. Al doilea se anunta naspa pt ca sunt eu total afon la orice tine de economie.

Ce nu-mi place: bancile prea mici. Fmm de banci, abia pot sa intru in ele. Sunt din alea de clasa 1. Nu-mi place materia asta noua despre Teoria Contractelor, pt ca nu inteleg nimic. Da’ nimic! Am avut banuieli dupa un curs de Management si Marketing la Electronica, dar am crezut ca e doar profa aia varza… insa se pare ca nu sunt facut eu pt economie si concepte abstracte si modele si tipuri de piata si risc si prostii din astea (da’ si profa era varza, aia e clar). Chestii clare, precise, exacte, astea sunt ale mele… nu cred ca as fi putut face ASE-ul oricat as fi vrut. Il faceam, dar nu-mi placea nimic si ar fi fost un chin. Mi se face mereu somn la ore, nu stiu de ce. Ah si ma enerveaza ca toata lumea zice la Oracle “oracle”, cum se citeste in romana, si nu “oracal” cum ar fi normal, ca in fond e in engleza numele.

Referitor la Oracle, preferam sa ma invete doar aia, mai in detaliu. Eventual cum se instaleaza si seteaza, nu doar interogari. Sa stii cum dai drepturi cuiva, cum optimizezi memoria, cum integrezi cu Linux, php si alte initiale din astea. Dar tot filosofie si teorie facem. Plus ca am impresia ca in Romania doar vreo 5 firme isi permit sa foloseasca Oracle, nu vad unde o sa folosesc maretele cunostinte dobandite aici…

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus