un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noul cod rutier, amanat pe decembrie

18 Sep 2006  ·

AUTO, GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Acest post trebuia sa fie despre noul cod rutier si ce modificari aduce, dar am auzit azi o stire care spune ca nu se va mai aplica de la 21 septembrie, ci Ministerul Administratiei si Internelor propune Guvernului sa-l amane pana pe 1 decembrie. Daca se amana sau nu, inca nu stiu, astept sa vad rezultatul.

De ce se amana? Pt ca le-a venit mareata idee de a include in codul rutier o prostie, dupa parerea mea. In cazul accidentelor usoare, in care doar masinile au de suferit, soferii implicati sa nu se mai duca pe la Politie, ci direct la societatea de asigurari, dupa ce au hotarat ei intre ei cine e responsabil, pe cale amiabila. Foarte buna ideea, dar nu se poate aplica decat in Utopia, probabil. Pt ca la noi fiecare accident se lasa cu injuraturi si pe cale amiabila e mai greu de facut ceva. Apoi Politia iti dadea un act, se facea clar o evidenta, stiai cine e vinovat… asa poate ala vinovat zice ca iti repara el masina, ca face si drege cu asigurarea, dupa un timp nu mai dai de el, sau zice ca tu ai fost vinovat, sau nu mai are chef de tine, ce faci, te duci dupa o luna la Politie? Si nu in ultimul rand, la accidentele astea usoare, cand te duceai la constatare completai acolo o fisa cu schema accidentului si povesteai ce s-a intamplat. Mai avea obiceiul Politia sa dea cate o amenda, ceva acolo, aluia care gresise in accident, si dupa o amenda stai mai calm data viitoare in aceeasi situatie. Acum daca negociezi direct cu asigurarile, nu mai stie Politia nimic… prostie, pe aia cu bani ii doare undeva de accident, grija e sa nu-ti ia politia carnetul sau ceva, nu ca sta masina 3 zile in service pe banii asigurarii.

In rest m-am uitat azi pe noul cod rutier, dar voi reveni la acest subiect cand se introduce.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus