un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

M-am inscris la masterat

20 Sep 2006  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Sunt in mod oficial student din nou. Ma rog, dupa ce platesc taxa. Eu si Jen, din cate vad, incepem masterat la ASE amandoi, desi la facultati diferite. Eu la Cibernetica, la un master in Baze de date – suport pt afaceri, ceva in colaborare cu Oracle.

Nu am nici un chef dar ai mei au insistat. Mie dupa 17 ani de scoala mi-e sila sa mai port iar ghiozdan si caiete in spate (nu suport sa am mapa in mana, si sa scriu pe foi, pt ca scriu stramb si le pierd – tot pe caiete e cel mai bine). Evident ca am intrat la taxa. Am dat si testul pt buget, si am “suck-at” big time. Test din C++, baze de date si retele de calculatoare, dar din pacate intrebarile au fost din alea filosofice, despre cum trebuie sa fie o retea, care sunt caracteristicile unei BD, etc… eu stiam sa fac un query, sa explic ceva, dar n-au fost astfel de subiecte, ci tampenii teoretice. Admiterea s-a facut dupa nota din facultate, iar eu fiind un zeu (“cate modestie”, aud voci zicand, dar nu e modestie, ci sinceritate, zic eu :D) am fost al 10-lea pe lista dupa medie. Am dat si testul pt intrarea la buget, desi erau putine locuri, dar nu strica sa incerc.

Evident ca nu am intrat la buget. Ma gandeam acum ca asta e cel mai important examen pe care l-am dat in ultimii 5 ani, de fapt de la intrarea la facultate incoace. Pt ca aia era importanta. Examenele din timpul facultatii erau nesemnificative, daca picam vreunul (nu am picat, dar teoretic vorbind…) aia era, il dadeam in vara si gata. Dar azi daca faceam bine la acest test, economiseam taxa de 12 milioane x 3 semestre. Asta chiar conta la ceva. Din pacate voi plati taxa.

Ma simt ciudat acum sa ma stiu student la ASE. Ore de la 18 la 21, urat. Nu mai am chef de nimic, sper sa se poata chiuli cat mai mult. Mereu am urat ASE-ul pt ca daca noi aveam 30 de ore pe saptamana la Electronica, ei aveau 12, lunea sau vinerea mereu libera, cate 2-3 ore pe zi maxim, pozitie de invidiat in centrul orasului. Acum teoretic sunt si eu ASE-ist. Urasc si Politehnica, pt ca este bazata pe un sistem idiot si invechit, pe conceptii gresite despre scoala si invatatura, pe lipsa de inovatie si dorinta de modernizare. Dar ma simt mandru ca am terminat cu brio una din cele mai grele facultati. Pot sa fac si 30 de ani de ASE, si tot politehnist o sa zic ca sunt.

Scuze de lipsa de coerenta si eventualele greseli, dar am fost cu niste prieteni la bere si am baut destul de multe, nu pt ca as sarbatori ceva, ci pt ca asa a fost sa fie.

    5 comentarii

  1. Cat de adevarat poate reliefa Radu situatia din Politehnica! A ales bine atributele cu care a caracterizat sistemul de invatamant din cadrul Politehnicii (si mai ales din cadrul facultatii de Electronica si TC).

      (Citează)

  2. Ar fi trebuit sa adaug:

    Pentru voi, ingineri absolventi, care v-ati luptat 5 ani cu balaurul politehnist, care ati invatat sute de pagini de cursuri invechite, dupa ce ati stat cu manusi pe maini in sali friguroase, pt a le scrie, care v-ati chinuit cu metode de predare invechite, cu lipsa de echipamente si dotari, profesori aroganti si secretare sictirite, care v-ati dus la cursuri si ati dat tot ce-i mai bun in sesiune, respectele mele!
    Poate ca acum nu gasiti usor o slujba, poate ca salariile sunt mici si munca e monotona, dar daca va recunoasteti in totalitate in cuvintele de mai sus atunci puteti fi mandri de un lucru, si anume ca ati terminat cu bine o facultate pe care foarte multi o pica in draci sau se duc direct la altele mai lejere.

    Dar nu ma simteam poetic :P Si parca suna prea pretentios. Asa ca nu voi scrie.

      (Citează)

  3. felicitari ptr master

      (Citează)

  4. mult succes.

      (Citează)

  5. Da, domle, e mare lucru sa obtii ceva fara merit. Ce sa mai, iti ridic statuie. Nu tie in special, ci tuturor celor care au trecut “cu bine” (media 9, nu?) printr-o facultate, considerand un merit personal faptul ca au uitat sa copieze la numai 3 examene.
    Pai, ce sa va spun, asa veti face mereu, cu toata lumea. Numai ca odata poate o sa vi se infunde.
    Stiu cum e Poli – examenele acolo sunt un scandal. Drept pentru care nu dau 2 bani vechi pe diploma. Ce sa imi arate? Ca ai perseverat in copiat? Ca in loc sa te multumesti cu putin, ai furat nu 2 oua, nu 2 boi, ci 2 combinate?
    Stiu ca acele cursuri sunt execrabile si inutile, dar, for God sake, puteai sa nu le faci.
    Succes la firma de… securitate. Vezi sa faci si un doctorat in economie subterana.
    Totusi, apreciez sinceritatea de a spune lucrurilor pe nume.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus