un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Linkmania si banii

27 Sep 2006  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

De curand a aparut pe blogul Oradeanul o poveste despre vRazvan, administratorul site-ul Linkmania, si cum ca el ar cere bani de la utilizatori pt a cumpara un soft nou de forum. Am gasit treaba asta preluata si pe Zoso. Din pacate din screenshoturile de pe Oradeanul asta s-ar intelege, dar adevarul e departe de ce s-a spus.

Acel thread deschis de Razvan era intr-o sectiune privata a forumului, la care au acces doar moderatori si asistenti. Cererea nu se adresa utilizatorilor obisnuiti, ci pentru acestia incercam sa obtinem un soft de forum cu mai multe “dotari”. Threadul se adresa unor oameni pe care Razvan ii stie de ani de zile si dupa cum se observa din acele imagini din raspunsuri, nu s-au impotrivit unui astfel de ajutor.

Ce nu apare insa in imagini, pt ca se termina exact inainte de al doilea post al lui Razvan de acolo: faptul ca in urmatoarele posturi Razvan spunea ca RDS daca da banii, se face dupa un lung studiu de marketing si o mie de cereri si petitii (probabil ca daca ar fi dat userii bani, se inapoiau pana la urma) si se prelungea totul, si apoi faptul ca Razvan a inchis threadul spunand ca a fost o idee la graba si nu una realista, ca va rezolva treaba fara ajutor de la utilizatori, fie ei si dornici de asa ceva. Deci la cateva ore dupa ce Razvan a propus acest lucru celor de acolo, a anulat singur ideea si nimeni nu a dat bani pt forum (si nici altadata nu s-au dat, pt servere sau orice altceva). Un forum mai nou a fost cumparat dupa aceea, dar nu din bani “publici”.

Am vazut ca lumea are parerea ca Linkmania ar trebui sa se scalde in bani de la RDS si ca s-ar putea obtine rapid orice. Ei bine, nu e asa. RDS face bani din activitati de ISP, telefonie, cablu, etc, nu din Linkmania. Prin urmare si suportul oferit este minim si se limiteaza la niste servere pe care e instalat forumul, niste jocuri, etc. RDS nu ofera nici bani si nici oameni pt necesitatile Linkmania, Razvan se ocupa de ce se poate pe acolo din pasiune, in timpul liber, atributiunile lui “oficiale” de la RDS avand putina legatura cu Linkmania. Da, RDS isi face reclama pe pagina oficiala si cu serverele Linkmania, dar isi face reclama si cu Home.ro si ala e mort de mult (inca merge, dar nu se mai ocupa nimeni, cand va pica, picat va ramane probabil).

Eu cunoscandu-l pe Razvan de multa vreme, imi pare rau sa vad ca unii rad de munca si efortul lui, mai ales nestiind toate faptele, si atunci cand cunosc cateva din ele, preferand sa nu arate decat partea care provoaca intriga… Inteleg ca unii au boala pe RDS pt ca nu le merge netul bine, dar se leaga de niste chestii fara legatura cu problema lor.

    15 comentarii

  1. Ce ciudat….nici un comentariu la acest post..ce ciudat…=))))

      (Citează)

  2. cred ca ar fi fost bine sa pui si u niste screenshot-uri Radu, ca sa nu creada lumea ca ne aparam, dar nu avem dovezi…….

    cat despre Oradeanul: shame on you, man! cu putin noroc, poate te iau astia la un ziar de scandal….. wtf, in Romania daca indraznesti sa ceri ceva, imediat esti catalogat drept “cersetor”? cred ca a explicat Radu destul de bine situatia, nu are rost sa ma mai agit…

      (Citează)

  3. Bogdan Zarchievici

    28/09/2006 la 11:32 AM

    Gresesti man, RDS face bani (indirect) din Linkmania. Inca mai sunt persoane care se aboneaza la RDS pentru ca vor sa joace CS pe serverele Linkmania.

    Daca s-ar ocupa mai mult de dezvoltarea serviciului ar face si mai multi bani. Propuneri au avut destule din cate stiu eu.

      (Citează)

  4. Bogdan Zarchievici

    28/09/2006 la 11:37 AM

    Poti lua de exemplu Orange/Vodafone. Au o multime de servicii cu valoare adaugata pe care le ofera clientilor.

    Cand le-am propus sa ofere servere de war pentru cativa $ pe luna mi s-a raspuns ca sistemul de facturare nu permite chestia asta.

    Jocuri pe mobil downloadabile din Linkmania, licente Steam, abonamente pentru jocuri online.. neah nu se castiga din asta.

      (Citează)

  5. KIZ, nu?

    RDS nu cred ca mai face bani din Linkmania. Acum cativa ani, da, stiam si vedeam pe hubul de RDS Buc destui care ziceau ca s-au abonat pt servere. De mult nu mai e cazul. Iar RDS face o suma de bani din abonamentele astea individuale, dar face o suma mult mai mare din abonamentele business pe care le platesc firmele mari din Romania (tu care ai lucrat cu RDS banuiesc ca ai o idee despre sumele care se invart, daca nu se gasesc destule informatii prin stirile economice din presa).

    Sunt de acord ca RDS ar putea face bani din Linkmania, cu mai multe servere, o promovare mai buna, concursuri, licente de Steam ca sa nu mai vanda doar aia de la Computer Games, etc… Banuiesc ca tu ca fost angajat al RDS stii insa ce cai intortocheate sunt pt astfel de servicii, si dupa cum zici chiar tu, propuneri au avut destule, sunt sigur ca ai facut si tu destule, s-au pus in practica? Si daca nu, era vina administratorului LM?

    Pana la urma cati bani ar iesi din download jocuri pt mobile, sau Steam? Cativa dolari, pai se compara cu cifrele imense de afaceri inregistrate din telefonie, internet si cablu tv? Plus contractele cu firmele mari, guvern, etc… Vad ca RDSlink a pierdut si sponsorizarea cu TeG, si cu PGL, e clar ca unora de la Marketing nu le pasa deloc sau le e lene sa-si faca treaba.

    Dar asta nu are legatura cu Razvan, impotriva caruia erau indreptate aceste posturi. Eu m-am saturat sa-l aud la ora 22 ca inca e la servici si face nu stiu ce la servere, iar a doua zi el iarasi e acolo cand eu abia ma trezesc. El incearca, se zbate, se chinuie, mai ales pt ca postul lui nu mai tine de Linkmania, ci de alte chestiuni pe la RDS, si de asta imi pare rau sa vad ca ajung pe net astfel de chestiuni. De RDS in sine, ma doare undeva, desi nu ma pot plange, netul mi-a mers perfect de 3 ani de cand am, si cand au fost probleme, in 2 ore era la usa echipa sa rezolve…

      (Citează)

  6. Codrin Gomoiescu

    28/09/2006 la 3:08 PM

    Eu cred ca ceea ce s-a intamplat nu a fost imoral. A cere bani pentru un serviciu mai bun (si totusi a nu impune acesti bani ca si o conditie a accesarii serviciului) este o practica des intalnita la produsele freeware…daca ai chef, dai, daca nu, nu. Daca RDS&RCS nu mai dau doi bani pe linkmania, atunci cred ca razvan se lupta cu morile de vant. Probabil ca vor deveni interesati atunci cand vor atinge cota maxima de piata la toate serviciile oferite si vor cauta un loc de unde sa mai scoata bani. Poate atunci se va investi in linkmania…estimez cam peste 3 ani.

      (Citează)

  7. Am citit cam tot ce s-a scris despre tema asta …
    Rds/vraz nu oblinga pe nimeni s-a dea bani pentru linkmania …
    Cat despre servicile ce le ofera linkmania : nu esti obligat sa fi abonat la rds ca sa profiti de servarele linkmania , poti la fel de bine sa joci cs / mu si restu de pe alte conexiuni de internet .
    Razvan face ce e mai bine pentru linkmania si o face cat poate de bine ca sa fie lumea multumita de ceea ce ofera rds-u .
    Ganditiva si voi daca vRavan ar fi facut o cerere la conducerea rds-ului ca vrea imbunatatiri la forum ce raspuns ar fi primit ” de ce e nevoie ? ca merge si asa ” rds-ului i se cam rupe de ceea ce e pe linkmania , daca e sa fie bine daca nu , nu . El face ce face din hobby , si sunt convins ca daca el ar renunta la acest job , rds-ul ar renunta la linkmania .
    Nu cred ca s-a abonat nimeni la rds doar pentru ca exista linkmania .
    Linkmania nu e doar un servar , sunt mai multe si el pot sa zic ca se straduieste din greu sa le intretina bine : fara bugs si 100% free pentru oricine .
    Eu frecventez forumul linkmania de mai bine de un an , iar acela se vede clar ca e un topic unde au acces “admins only” . Trist e faptul ca unul dintre moderatori/asisteti a incenat aceasta “bomba” .
    Eu personal il respect pe vRazvan pentru ceea ce face si sincer sa fiu probabil ca as fi contribuit si eu cu ceva daca as fi putut , pentru ca stiu ca dau cuiva care intradevar merita si ca ceea ce face cu bani e tot pentru noi , useri forumului .

      (Citează)

  8. foarte draguta scuza … totusi … se pare ca toata lumea de aici a uitat amanuntul cel mai important … razvan a cerut bani … ca de la useri ca de la admini sau moderatori … who cares ??? sa ajungi sa cersesti bani ca si om care reprezinti o companie cu pretentii … bani de care ai nevoie pentru a ii investi in compania la care lucrezi …
    Ce s-ar intampla daca am cersi toti bani penrtu a ii duce la lucru sa ne ajutam firma si sa ne imbogatim patronii … RDS este o companie care inca se mai bucura de monopol in cateva zone ale tarii … drept urmare nu le pasa de nimic … sunt jalnici … odata ce vor avea o concurenta serioasa si adevarata (fara jocuri de scena si imaprtiri de orase intre RDS si UPC) vor trebui or sa se trezeasca din visul frumos in care sunt acum … or sa se duca dracului … alegerea va fi a lor!

      (Citează)

  9. @baba007
    scopul pt care a cerut bani a fost ca sa accelereze cumpararea unui forum nou.Este foarte probabil ca banii sa fi fost inapoiati dupa ce rds aproba chesti asta numai ca dura mai mult. esti chiar atat de retard ca sa intelegi??aveti ideile voastre fixe si nu vi le scoate nimeni din cap. ce ziceti numai paia o tineti fara macar sa ganditi vr-un pic.oh..cati idioti pe lume.

      (Citează)

  10. ” Baba007 said…

    foarte draguta scuza … “

    unii oameni is chiar imorali la unele faze … eu unu nu consider ca cineva “trebuie sa se scuze” pt ca a cerut donatii, chiar mai mult atunci cand e doar ca sa accelerezi un proces de “upgrade”, Z_E_U_S

      (Citează)

  11. @baba007 : esti un imbecil sinistru
    omu’ s-a oferit sa puna jumatate din suma din buzunarul propriu si nu vad unde ar fi cersit ceva. + ca face asta pentru utilizatorii serviciilor linkmania.

      (Citează)

  12. Nu intzeleg de unde atata frustrare…..@Baba 007,daca folosesti de serviciile rds & rds si nu esti multumit(a),te rog eu mai bine renunta si dute la altii!nu ne mai face de kkt….nu te obliga nimeni sa ai acasa rds!So,beat it!Ah,apropo de razvan,parerea mea e ca nici intr-un caz nu a cersit omu’!si la urma urmei era prbl lui si a celorlati!!!

      (Citează)

  13. baba007 crezi ca vrazvan sau sefii lui nu au bani pentru chestii de-ale lor ce te agiti atata stai linistit ca daca nu avea bani nu avea nici internet si nici nimic..asa ca nu mai trage concluzii ciudate..

      (Citează)

  14. Crîlov Marius

    26/06/2007 la 3:11 PM

    Chiar asa este,Bogdan ai foarte mare dreptate,in Romania daca ceri ceva esti catalogat cersetor.Acum un an si ceva,cand m-am abonat la rds,chiar i-am intrebat daca am peering cu Link si le-am spus ca vreau abonament la ei special pentru serverele de Counter-Strike LM.Ei mi-au spus ca da,din pacate eu aveam lag 100+ !Acum,ca cica au marit banda,merge mai bine,chiar foarte bine pot spune (lag 30,40,50,maxim 70).Nu asta conteaza.Defapt eu am postat aici pentru ca eu chiar ii respect munca lui Razvan,ce a reusit el sa faca inca se chinuie altii ! Crîlov Marius aka Method

      (Citează)

  15. Daca n-ar fi vRazvan n-ar exista Linkmania punct.

    Si da, eu m-am abonat la RDS deoarece vroiam sa jok CS pe Linkmania.Altfel faceam alt abonament sau deloc. Asta este.E o tara de rahat, iar oamenii ce traiesc in ea…..stiti voi continuarea….cum se ridica unu’ dintre noi sa faca ceva, tre’ sa-l pleznim sa intre la loc…sunt din Oradea de bastina si-mi iubesc orasul si pe oradeni de altfel, dar nu creca trebuia sa apara articolu’ ala pe Oradeanul…nasol…apropo, si eu am facut o donatie la RDS pt un sv…ei si?…asha am vrut eu…nici eu nu inteleg pe deplin cum e o companie asha de mare se zgarceste la cativa lei, da nuah, or fi avand si ei motivele lor: management prost, sau pur si simplu zgarcenie…:)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus