un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Muzica

16 May 2006  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Am gasit pe Wikipedia tot felul de clasamente interesante despre muzica si m-am gandit ca merita vazute de mai multa lume, poate mai descopera fiecare niste cantece geniale. Asadar avem

Cele mai bune 500 de cantece din toate tipurile, top facut de revista Rolling Stones, destul de controversat, Wikipedia explica aici de ce.

Top 100 cei mai buni ghitaristi ai tuturor timpurilor, cu Jimi Hendrix pe locul intai.

Top 500 albume din toate timpurile, tot facut de revista RS, tot destul de controversat, chiar partinitor, explicatia pt asta este aici.

Lista cantecelor considerate printre cele mai bune din toate timpurile, precum si Lista celor mai bune cantece in engleza (indexate alfabetic).

Top 100 VH1 al celor mai bune cantece rock, precum si un alt Top 500 Greatest Rock and Roll Songs, pe care nu l-am gasit nicaieri pe net asa ca am pus eu un fisier txt aici. Parca tineam minte ca Bohemian Rhapsody era in topul VH1 pe primul loc, dar cine stie…

In sfarsit, tot de pe Wikipedia, o lista de liste de cantece. De exemplu vreti sa vedeti cantece care au ca titlu chiar numele formatiei, cantece care fac referiri la alti artisti, cantece cu titluri foarte lungi, cantece despre Craciun, cantece despre bautura, despre jocuri video, despre masturbare /:), despre razboi. Apoi incep listele cu cantece ce apartin fiecarui gen in parte, o gramada si astea. In total peste 100 de liste cred, merita vazute.

Nu in ultimul rand, o lista cu cele mai urate cantece din toate timpurile, aranjate alfabetic, unde la C troneaza Cheeky Girls cu Cheeky Song.

Pacat ca aia cu listele n-au si una despre cantece care sa mearga la volan. Pt ca vorbeam cu cineva subiectul asta chiar zilele trecute. Mie personal cantecele country mi se par cele mai bune pt condus de durata. Sunt si astea de mai multe feluri, unii canta despre sotii batute si parinti alcoolici, sau moartea cuiva, cam deprimante, dar cantecele country care vorbesc despre frumusetea locurilor, sau diverse evenimente fericite, sau despre dragoste si alte sentimente, sunt chiar misto. In general cantaretii country au o voce placuta, muzica nu e rea nici ea, versurile sunt frumoase si rimeaza, tocmai bune as zice eu. De exemplu JoDee Messina – Heads Carolina, Tails California, sau Faith Hill – Like We Never Loved Before, ca sa zic si un artist de care sa mai fi auzit lumea :). Si pe langa country, ar mai merge rock and roll clasic, un Bruce Springsteen, un Bob Dylan – Like a Rolling Stone, Guns ‘n’ Roses – Paradise City, REO Speedwagon – Keep On Loving You… Pe la mare ar merge chiar si un trance usor, dar la drum lung si monoton e obositor, si cam la fel e si rap-ul. Evident ca merg o gramada de alte cantece din diverse genuri, dar eu ziceam la modul general. E chiar interesant de vazut ce asculta fiecare in masina, la drum lung.

    2 comentarii

  1. astia nu au auzit de Metallica ? Nothing Else Matters ? Sau de Scorpions cu Still Loving You

      (Citează)

  2. Muzica la volan!

    Subiect de cercetare stiintifica de catre (binenteles) universitatile americane. Se constata o scadere a calitatilor soferistice a celor ce asculta muzica tare in timp ce conduc. Lipsa “legaturii” acustice cu motorul, duce la schimbari gresite a vitezelor, a schimbarii unghiului de vedere in funcrie de leganatul capului in timp ce “fredonezi”, a tendintei “naturale” de a batea darabaua cu piciorul chiar daca acesta e pe acceleratie, etc. In rest ce ascultam la volan, eu personal ascult muzica favorita a sotiei :), sunt insurat si mi-am pierdut puterea de decizie. Dar, desi sunt un tip care asculta muzica total amestecata, am preferinte slow, deci, Julio Iglesias, Abba, Joe Dassin, hip hop (strain nu pornografie), disco, jazz vechi si chiar clasica. Country este si dupa parerea mea cea mai indicata, muzica ritmata, melodica placuta si in acelasi timp diversa in cadrul aceluiasi gen. Din pacate road country se gaseste putin la noi, si chiar daca s-ar gasi, tot ce vrea sotia ascult. Asa ca, concret, la drum ascult, disco, sudamericana (Raffaga, stiti genul)romaneasca (Anda Adam, Andreea Banica, Jais, Stefan Banica Jr., adica muzica f ritmata vesela… si tot ce nu e “blegoasa” (adica ce-mi place mie :)). Ca atare personal recomand sa uitati de rock, havy, hip hop si alte alea, pentru ca la volan trebuie sa ramaneti calm si relaxat, nu in transa si agitai. Desi, nu am vazut pana acum rockeri cu vanatai pe frunte de la izbitul volanului in timp ce se “produc” in timpul condusului!

    Luft

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus