un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Suntem prea prosti!

27 Apr 2006  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

2 mai: Mi-a venit ideea salvatoare. Ma uitam ca Becali zicea ca e dezamagit de Carlos dar momentan n-are pe cine sa puna in loc. Si ca e dezamagit si de Olaroiu. Eu zic sa impuste doi iepuri dintr-o data: il la pe Razvan Lucescu portar, si il face si antrenor, ca dupa atatea victorii o fi ceva si de capul lui.

Un video amuzant cu Gigi vorbind despre diavolul care iti suceste mintile in cluburi, aici. Mi se pare genial. Doar ca am impresia ca fotbalistii sunt la manele in club, nu la house, poate doar Carlos ca el saracu e din alta tara…
—————————————————-
Incredibil! Am refuzat sa ma mai uit la ultimele 20 de minute si am preferat sa dau pe snooker, macar sa vad un meci in care ambele parti lupta la maxim. Si nu m-am mirat cand am dat inapoi pe TVR in ultimul minut si era 4-2, parca ma si asteptam. Nu se poate asa ceva! Dupa 0-2 in minutul 25, ne vedeam clar in finala. Si ce a urmat a fost mai rau ca niciodata. Timp de 60 de minute sa nu poti face nimic. Sa aiba aia 4 atacanti si sa nu iesim o data pe contraatac. M-am uitat ce se intampla dupa ce prin aparare disperata recuperam mingea, urma o pasa lunga in fata, fara precizie, fara gandire, mai mult de 10 secunde n-am tinut niciodata mingea. Am mai avut vreo ocazie de gol? Am mai miscat ceva? Doar au venit golurile, pe rand, unul cate unul, in timp ce ai nostri probabil deja visau la marijuana olandeza. Ai fi zic ca dupa al doilea intram iar in priza, tot speram sa-i prindem pe un contraatac, era clar ca erau vulnerabili, dar n-am avut cu cine.

Ne-am facut de ras mai rau ca oricand. Cum radea lumea de FC Basel, ca ce prosti, sa aiba 2-0 in tur si sa piarda cu 4-3 pe total, si istoria s-a repetat si la noi. Englezii ne-au aratat cum se joaca fotbalul, ca nu trebuie sa renunti niciodata, ca totul e posibil, merita aplaudati pt ce au realizat, iar noi am aratat lumii stilul care ne-a fost fatal de atatea ori, sa dam un gol si gata sa ne retragem in visare la meciul urmator. Poate zice cineva ca dupa acel 4-3 cu Basel, dupa 4-3 cu Steaua, nu merita Middlesbrough calificarea in finala? Cum tocmai zise Luft pe messenger, stelistii jucau pentru 100.000 de dolari si calificare in finala, si le-a fost lene sa alerge. Mandria Romaniei!

Daca ar fi pierdut Steaua cu un 2-0 scurt, daca ne-ar fi rupt englezii, sunt sigur ca ii astepta lumea la aeroport cu aplauze, ca pe eroi. Dar dupa asa un meci, ar trebui nici sa nu apara aici. 60 de minute au visat la bani si glorie si Eindhoven, si cand s-au trezit era prea tarziu, si-au batut joc de milioane de fani. Si ma intreb daca vina cea mai mare nu o are cumva Olaroiu, care n-a reusit sa mobilizeze deloc echipa atunci cand a vazut ca se ingroasa gluma.

Dupa asa un meci, nici macar traditionalul “oricum au ajuns super departe, hai ca e bine si asa” nu mai merita spus. Parca ar fi sters cu buretele cineva toata performanta din sezonul asta din UEFA, asa ma simt dupa acest meci. In seara asta toata lumea a stins televizorul si lumina, si s-a culcat trista.

    7 comentarii

  1. mnz | psihopatu' din '96

    27/04/2006 la 3:30 PM

    sincer nu merita nici un articol, nici un mass msg … NIMIC… exact ce ai zis au facut … SI-AU BATUT JOC! vedetele din ei :-& !!!!

      (Citează)

  2. Nu regret că în a doua repriză m-am uitat pe National Geographic. :|

      (Citează)

  3. Carlos + tactica gresita + un membru important al teamului dar care lipseste cu desavarsire din fotbalul nostru, psihologul .
    Daca nu ma insel, Sportul este singura echipa care inca de acum cativa ani a adus un psiholog la echipa si acest lucru sa vazut !
    Am vazut o echipa cazuta psihic, mai aveau putin si isi trageau picioare in fund unii altora atat de nauci erau :|
    Penibil dar specific sportului romanesc

      (Citează)

  4. aici e destul de bine descris totul :
    http://www.fanclub.ro/showpost.php?p=470375&postcount=243

      (Citează)

  5. Lasa, noi sa fim sanatosi…

    Asa bine am jucat CoD in timpul meciului, si pe deasupra am si castigat…

    Nu se poate spune, bravo lor ca au ajuns pana in semifinala, dar inca ROMANIA nu are echipa pregatita pt EUROPA, nu este echipa care sa faca fata presiunii.

    Ce sa mai zic de Oalaroiu… ar fi bun de antrenor pe undeva prin Divizia B sau C

      (Citează)

  6. Si eu zic bravo lor pt unde au ajuns, dar rusine pt ce au facut acolo. Nu contest performanta, dar sunt impotriva celor care zic “hai ca e bine si asa,” pt ca nu e asa. Daca ajungeau in finala si isi dadeau 5 autogoluri, tot “hai ca e bine ca macar au ajuns acolo” zicea lumea?

      (Citează)

  7. Realitatea e undeva acolo, ne-am speriat poate de faptul ca suntem prea buni. Pentru cineva care citeste putina istorie, va observa ceva f ciudat. Toate statele din jurul nostru, au fost candva imperii, austro ungar, bulgar, turc, rus… pana si sarbii au fost superputere. Noi ne mandrim cu putina importanta ca pe vremea lui Burebista insemnam ceva, vax. O adunatura de hoti si de sate tinute de sabie sub acelasi rege. De atunci si pana acum, nu am putut niciodata sa ridicam ochii din pamant. De rusine, de frica dar mai ales din lipsa increderii in noi ca natie si mai ales ca forta. Lideri incapabili, popor prea docil. Ne sperie gandul ca putem fi cineva. Rezultatul oriunde te uiti. Castigam si noi acolo unde sunt bani putini si glorie efemera. Cinste hanbalului, cinste gimnasticii si altor cateva sporturi. Sporturi curate, sporturi oneste unde e multa munca si bani putini. Cand joci pe 100.000 de UDS, cand ai sansa de a rescrie istoria, sa clachezi psihic e ceva atat de “romanesc”. A sesizat cineva coincidenta, au trecut fix “perioada Brucan” 20 de ani, ca sa putem iar insemna putin pe harta fotbalului. Ne asteapta alti 20? Ma tem ca atata timp cat ,Mitica, Nasu, Generalu’ si alti specialisti in blaturi trag sforile si imping campionatul in directia dorita de ei, asta ne asteapta. Steaua? A vrut, a putut dar apoi sa speriat, nimic nou, acum 18 ani o superechipa devenea de nerecunoscut si primea o droaie de goluri de la A.C. Milan in finala Cupei Campionilor…. ce trist, tot noi! Luft, probleme cu passwordul

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus