un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Serviciul Connex web2sms dispare de luni

21 Apr 2006  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Probabil ca nu e ceva nou pt nimeni acest lucru, deoarece Connex si-a anuntat utilizatorii portalului MyX de mai mult de o luna despre acest lucru. Web2Sms si cele trei sms-uri gratuite pe zi nu vor mai fi disponibile incepand cu data de luni 24 aprilie, Connex in schimb promovand serviciul Mail2SMS. Mai mult, se pare ca pregatesc un nou portal, mai mare, probabil va aparea dupa rebrandingul in Vodafone Romania.

Mail2SMS ofera cam acelasi lucru, posibilitatea de a trimite SMS-uri de pe calculator. Dezavantajele sunt multiple insa: fiecare SMS costa acum (nu asta e problema, serviciul anterior era un bonus si eu personal nu ma supar ca s-a inchis, este decizia Connex). Trecand peste asta (7 centi/mesaj nu sunt un capat de tara), problema este chiar aplicatia mail2sms care trebuie instalata. Merge doar pe Microsoft Outlook, si NU pe Outlook Express. Adica trebuie programul ala mare si urat, si trebuie si IE 6. Cei care folosesc alt client de mail ce fac? Sau alt sistem de operare cu totul? In plus, la instalarea mail2sms ti se cere numarul tau de telefon si primesti o parola. Daca mai ai alt abonament Connex nu poti sa trimiti mesaje si de pe acel numar, pt ca aplicatia se instaleaza doar pentru primul numar introdus. Trebuie uninstall si reinstall pentru a putea trimite si de pe alt abonament. Sau conturi multiple in Windows XP, probabil ca merge si asa. Dar ce faci daca toti membri familiei vor sa trimita mesaje, fiecare de pe numarul lor, la diversi prieteni? Nu se mai poate. De toate problemele astea m-am lovit azi cand am instalat aplicatia (si Outlook-ul, ca deh… poate au contract cu Microsoft). Apare in Outlook un nou buton, New SMS, si la apasarea lui se deschide o ferestruica in care introduci numarul la care trimiti (cu 0 in fata, nu cum era pe web2sms) si mesajul.

Si bineinteles, problema care se stia deja: cu web2sms puteai trimite SMS-uri de la orice calculator. Chit ca aveai acces la un calculator pentru 5 minute, te logai, trimiteai de pe numarul tau, si gata. Pana si agenda era pe net. Acum e chiar dificila treaba, ai nevoie de Outlook ala mare, de permisiunea de a instala aplicatii pentru el, practic doar de pe un singur numar de telefon poti trimite de la un calculator, ca doar nu reinstalezi toata ziua aplicatia lu’ peste… Nu inteleg cum Connex poate spune “pentru a veni in intimpinarea nevoilor dumneavoastra” sau ceva asa, referitor la acest serviciu, cand dezavantajele sunt mult mai mari decat cele cateva avantaje enumerate de ei.

    5 comentarii

  1. aceste 3 sms-uri pe zi cred ca erau o gaura in buzunarul connex nu tocmai placuta. nu folosesc connex, deci nu ma afecteaza, insa pentru cei care foloseau web2sms; though luck!

      (Citează)

  2. Se poate sa fi fost o gaura pt ca cei care le foloseau oricum erau din aia de se uitau la fiecare cent si nu se imbogatea Connex de pe urma lor.
    Nu ma deranjeaza sa platesc 7 centi un mesaj, ca nu e sfarsitul lumii. Ma deranjeaza modalitatea prin care le trimit, mail2sms e o prostie mare.

      (Citează)

  3. deacord… mail2sms II o prostie mare.
    dar… poate fi mai rau: fax2sms :O

      (Citează)

  4. Pe bune de nu mie dor de vremea connex :) sincer sa fiu si acum mai am cartela de la connex chit ca activez la vodafone:)

      (Citează)

  5. Da… se pare că acest Connex este nasol :-)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus