un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Finala la snooker azi si maine!

29 Apr 2006  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Edit 2 mai: ce finala! Luuuuunga! Prea lunga, mi se pare aiurea sa-i pui pe jucatori sa joace pana la 1 noaptea (ora lor), si ar mai fi putut sa o lungeasca. Se terminasera si filmele erotice la TV si astia tot jucau finala… Oricum, mi s-a parut ca au ratat amandoi mult, au fost frumoase meciurile dar lungi rau. Bravo Dott, iata ca, dupa Murphy anul trecut, si el castiga primul turneu din cariera chiar la Campionatul Mondial. Astia sunt intrecuti doar de un anume Terry Griffiths care tot asa a facut, doar ca a castigat mondialul la chiar prima lui prezentare la acest turneu, probabil dupa sistemul “am venit, am vazut cupa si mi-a placut, m-am decis sa o iau acasa si i-am batut deci pe toti”. Acum Griffiths ii antreneaza pe Fu, Hendry si Williams…

Am vazut pe site la BBC ca e la moda sa zica fiecare ce i-a placut si ce nu la acest turneu. Mie mi-a placut ca a castigat Dott, si nu mi-a placut ca Hendry si Higgins, favoritii mei, au iesit din prima si n-am apucat sa-i vad jucand decat putin. Iar ca moment memorabil… cand i-a dat O’Sullivan tacul unui pusti din sala, ii tremura mana copilului deja, cand a vazut ce primeste, si acum la final cand Ebdon, desi trist rau, a zis ca Dott merita si are tot ce-i trebuie unui campion mondial.

Spre bucuria mea, Hendry revine pe pozitia 1 in clasamentul mondial, dupa vreo 8 ani. Dovada ca snookerul e un sport unde varsta nu conteaza asa mult. Este urmat de Doherty, O’Sullivan, Higgins, iar Dott ajunge pe locul 6.
————————————-
Azi si maine, cand se transmite snooker, nu plec de la televizor nici daca vine cutremurul ala mare. Ce meciuri au fost in semifinale… Mai rar asa ceva, si la surpriza Dott chiar nu speram.

Mi-a placut ce lovitura a reusit Ebdon intr-un meci, bila alba si ultima bila rosie erau langa buzunarul verde, neagra lipita de manta inferioara, pe centru. Ebdon avea nevoie sa joace cu neagra, pt a castiga meciul. A bagat bila rosie si cu 3 mante s-a intors bila alba, a coborat masa, a dezlipit neagra de pe manta si a impins-o pana la marginea buzunarului, facand lovitura urmatoare banala. Incredibil mi s-a parut, e faza de genericuri, si comentatorul a tipat un “Incredibil!!!” si au aplaudat toti lovitura. Si ultimul meci Dott – O’Sullivan a fost excelent, numai snookere de calitate spre final. Mi-a placut ca la sfarsit O’Sullivan si-a impachetat tacul si i l-a dat unui pusti din sala, frumos gestul (desi e tacul ala cu probleme, va folosi altul la anul).

Finala se transmite astazi de la orele 18:00 si apoi 22:30, si maine de la 16:45 si apoi de la 21:00. Astept de un an momentul asta, acum imi pare rau ca se termina campionatul. Cand am vazut ca va fi 2 saptamani am zis ca e o gramada de timp si snooker de privit, si ce repede a trecut. Se termina si sezonul dupa asta, si abia prin octombrie ne mai intalnim cu snookerul.

Eu as vrea sa castige Dott, dar sunt realist si cred ca Ebdon are sanse mult mai mari, mai ales daca joaca asa cum a facut cu Murphy si cu Fu la inceput. Si chiar ar merita sa castige.

    11 comentarii

  1. E 11-5 pentru Dott…deci e clar

      (Citează)

  2. Sport frumos, curat, artistic. Precizie si calcul. Nu tu foult, nu tu injuraturi, “hentz” sau tendinte de furt. Din aceiasi categorie, iubesc curlingul si chestia aia cu bilele (sunt ignorant, nu stiu cum se cheama) .
    Luft

      (Citează)

  3. @luft

    balls? :P

      (Citează)

  4. Ala cu bilele e cam suspect, arunca prea de departe si mi se pare ca e totul prea la intamplare ca sa vad imediat ca unul e mai bun ca altul. Recent am fost surprins sa vad pe Eurosport campionatul mondial de Darts, e destul de interesant si ala. Are dreptate Luft, sunt cateva sporturi fara injuraturi, stres, furt, astea sunt o placere de urmarit.

      (Citează)

  5. Nu ma prea pasioneaza snookerul, dar Formula 1 is a must! Doar ca tin cu alta echipa…mai rosie, ca sa zic asa, de prin clasa a 8-a :)

      (Citează)

  6. Am tras cu ochiul din cand in cand la ce se intampla,dar din pacate am vazut prea putin din finala.Ma bucur ca a castigat Dott,dar regretul meu de anul acesta e ca intalnirea lui Dott cu O’Sullivan s-a produs mai devreme…as fi preferat o finala intre ei doi :)

      (Citează)

  7. totusi.. DOTT sper sa suga CUCU!! Am pierdut 20 de dolari din cauza lui!! FGM!!
    Semnat : Unicul POPEYE
    p.s: BP, nu fac nici un cont!

      (Citează)

  8. revin, cu nick-ul meu, cica nu trebe cont, dar DOTT tot suge CUCU

      (Citează)

  9. Si scrie mare in dreapta pe site ca poti sa alegi Others si nu trebuie cont… Parca ai fi pierdut din banii tai ma, nu dintr-unii castigati online la poker pe gratis, si pe care oricum nu ti trimiteau aia :P

    Ce uameni!

      (Citează)

  10. Balls? Parca nu, dar nu sunt sigur, bilele alea usor asimetrice care cad pe o parte cand se opresc? Cred totusi ca e vorba de precizie si acolo, eu as da clar in balarii, calcul la viteza, grad de inclinare, etc. Nu e usor!
    Finala, n0am vazut-o, sunt insurat asa ca in programul tv a fost: fetele Gilmore, prietenii tai si tradati in dragoste..f educativ. Dupa ca nu am pierdut nici un episod din Forensic detectivs, F.B.I. files, si 911 pe Discovery (in caz ca ma hotarasc sa fiu vaduv), sunt la studiu si cum fileaza detectivii lui Ernest, sa stiu sa ma feresc!

      (Citează)

  11. adica jocul ala cu bile care se cheama petanque?

    imi pare bine ca a castigat dott ca merita. si jocul frumos, ebdon nu s-a lasat cu una doua

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus